dinsdag 20 oktober 2015

ZENNESTER HOMBEEK - SV GRASHEIDE 11 - 13

Zennester Hombeek - SV Grasheide 11 - 13

Waar ik 2 weken geleden onze prestatie misschien een beetje minimaliseerde aangezien de tegenstander niet over zijn sterkste elftal beschikte wil ik deze van vandaag toch eventjes in de verf zetten. Hombeek won al zijn competitiewedstrijden enkel ploegje a won met het kleinste verschil van ploegje b, ze spelen immers tegen elkander in dezelfde competitie. Wil onze tegenstander van vandaag nu net een gemengd ploegje zijn van a en b. Ze speelden met 9 spelers enkel de doelman bleef staan, ze wisselden om de 7.5 minuten.
Wijzelf beschikten maar over 6 spelers. Alessio, Sieben en Kenan konden er immers niet bij zijn. Nathan, Mattias, Mathis, Florian, Rick en ook Karl - Reinhard tekenden present.

Waar de einduitslag zowat deze van de heenronde was, het scoreverloop zelf was toch wel enigszins anders. In kwartje één deed niets vermoeden dat we deze wedstrijd winnend zouden afsluiten. We verloren de duels, voetbalden teveel uit positie zodat Mattias als staartje telkens tegen minstens 2 spelers kwam. Alhoewel we op voorsprong kwamen via Karl - Reinhard was het daarna alles Hombeek dat de klok sloeg, in een mum van tijd stonden we met 5 - 1 achter. Net voor het einde van het eerste kwartje konden we nog tot 5 - 2 milderen.

Kwartje 2 liep vrij gelijkopgaand, Grasheide scoorde alsook Hombeek om de beurt. In dit kwartje wil ik de sterke prestaties van Rick alsook Nathan eventjes benadrukken. De eerste was duidelijk aanwezig in de wedstrijd en verdiende echt een doelpuntje. Nathan keepte sterk en hield ons in de moeilijke momenten recht. Met een ruststand van 7 - 4 mochten we eventjes op krachten komen.

Alhoewel we maar beperkte wisselmogelijkheden hadden bewezen we net zoals tegen Ramsel dat we fysiek echt wel sterk staan. In kwartje 3 begonnen we aan onze achterstand te knabbelen, onze vleugeltjes Mathis en Florian liepen op en af en speelden een beresterke 2de helft, begonnen te scoren(waaronder enkele hele mooie doelpunten) en even belangrijk ook verdedigend begonnen ze samen met Mattias alles dicht te lopen. Ze werd het 7 - 6, Hombeek kwam nog tot 8 - 6 maar daarna gingen we erop en erover 8 - 9. Net voor affluiten van kwartje 3 kwam Hombeek nog op een 9 - 9 gelijke stand.

Ook thuis was het op een gegeven moment 9 - 9 doch het enigste gelijke aan het scoreverloop thuis was dat we ook nu in kwartje 4 afstand namen van de tegenstander. Tot 10 - 10 liep het gelijk op maar dan liepen we 2 doelpunten uit tot 10 - 12. Hombeek wilde er nog een spannend slot van maken en kwam tot 11 - 12 maar meteen erna namen we alle twijfels weg. 11 - 13 werd de eindstand.

Jongens proficiat om in de 2de helft een schijnbaar onoverbrugbare achterstand om te buigen. Ons eerste kwartje was ondermaats maar in de 2de helft maakten we dit meer dan goed. We streden voor elke bal en bleven lopen en lopen. Als man van de match ga ik 2 jongens noemen namelijk Rick en Mathis. Mathis speelde een sublieme 2 de helft.

doelpuntenmakers : Mathis 8, Florian 4 en Karl - Reinhard 1 maar even belangrijk de assists en het verdedigend werk van oa Mattias, Karl - Reinhard en keeper Nathan.

Volgende week spelen we de derby tegen Putte.