dinsdag 27 oktober 2015

FC PUTTE - SV GRASHEIDE 6 - 4

Je hebt zo van die dagen dat alles tegen zit. Laat er vandaag nu zo eentje zijn. Onze sterkhouders die niet echt top waren, de scheids die zeker niet in ons voordeel floot, Alessio die met buikgriep kampte en een bal die in de 2de helft maar niet in de netten wilde.

Met de afwezigheid van keeper Nathan, Karl - Reinhard en Mattias kwamen we toch wat gehavend aan de aftrap. Rick Lens nam de plaats van Nathan in doel in waarvoor oprechte dank.

Het was duidelijk dat Putte perse tegen ons wilde winnen uiteraard een derby wil iedereen winnen. Vanaf minuut 1 namen ze de wedstrijd in handen en waren fel in de duels. Grasheide kwam in kwartje 1 niet aan voetballen toe, Putte was gewoonweg scherper en feller. Zo stonden we net zoals vorige week snel op achterstand terwijl we zelf weinig openingen maakten. Het dient wel gezegd dat minstens 1 doelpunt had afgekeurd moeten worden na een duidelijke trekfout. De scheids liet echter begaan.

In kwartje 2 werden we dan toch geleidelijk wakker. Niet dat we top speelden maar snel bogen we de 3 - 0 achterstand om naar 3 - 2 maar even snel stonden we terug 4 - 2 achter. Kwartje 2 was vrij gelijkopgaand en Putte kon met een verdiende voorsprong gaan rusten.

Schijnbaar deed deze rust onze jongens goed want in kwartje 3 + 4 stond er maar 1 ploeg op het veld. Putte kwam niet onder de druk uit maar de bal wilde er echt niet in. Toen we toch op 4 - 3 kwamen werden we op counter tot 2 keer stomweg koud gepakt. Tegen de gang van het spel in stond Putte zo plots 6 - 3 voor. We bleven de betere kregen wel 10 corners maar telkens zat er een voetje tussen of kwam de bal voor de verkeerde voet of kwam hij tegen de keeper of ging hij naast. Putte zelf kwam niet meer over de helft.

Ook in kwartje 4 bleven we drukken en na de 6 - 4 kwam de bal tegen het doelhout en viel deze net niet over de lijn. Ik denk dat dit een correcte beslissing van de scheids was maar ook hier zat het echt wel tegen want met nog 10 minuten te spelen was dit de kans om tot 1 doelpunt te komen. Ook erna bleven we drukken en toen Alessio die ondertussen de pijn in de buik niet kon houden hadden we zelfs de tijd om eventjes met 4 man te spelen waarna Rick Van Egdom nu in doel ging staan die nog zijn handschoenen diende aan te doen. Maar opnieuw de bal wilde er echt niet in.

Zo verliezen we voor de eerste keer buitenshuis. Als we meteen speelden zoals in helftje 2 hadden we deze wedstrijd nooit verloren. Voor volgende week wakker van minuut 1 is de boodschap en niet vanaf minuut 16.