maandag 5 oktober 2015

KV BONHEIDEN - SV GRASHEIDE 2 - 20

KV Bonheiden - SV GRASHEIDE 2 - 20

Zonder onze prestatie van vandaag te minimaliseren toch eventjes vermelden dat we vandaag tegen het B U8 elftal van Bonheiden speelden. Bonheiden heeft ongeveer 30 U8 spelertjes en dit is hun 2 de ploegje, ze hebben ook nog een A en C ploegje. Deze B ploeg speelt wekelijks tegen A ploegjes en bij deze wens ik hen dan ook te feliciteren voor hun blijvend positivisme, de trainers bleven rustig en aanmoedigen en fair play stond bovenaan. Anderzijds wonnen ze ook al 2 keer tegen respectievelijk Ramsel(die weliswaar zonder hun bepalende speler speelden waarbij we weten dat dit een wereld van verschil is)maar ook tegen Putte wisten ze een zege te boeken.

Anderzijds toont deze uitslag aan dat we zeker niet misstaan met ons enige ploegje in deze grotendeelse A reeks. En de reden van deze ruime overwinning is voornamelijk het collectieve. We lieten vandaag de bal het werk doen, we schakelden snel over van verdediging naar aanval en bovendien verlegden we nog beter dan vorige week het spel. Zowel links/rechts als centraal vonden we een vrije man, zelfs af en toe zat er  een 1 - 2' tje tussen.

Ook deze week geen scheids te bespeuren waarbij de afgevaardigde van Bonheiden toch de aftrap gaf in afwachting van of deze kwam opdagen. En onze jongens namen meteen de wedstrijd in handen, tijdens de eerste 5 minuten pakte de doelman 3 bijna onhoudbare ballen maar toen het eerste doelpuntje viel ging het snel. Meteen 0 - 3 waarna plotseling de scheids er stond. De aanvallen bleven komen en na 15 minuten stond er reeds een forfaitscore op het scorebord.

Ook in kwartje 2 bleven de aanvalsgolven komen, vrij snel stond het 0 - 8 op het scorebord. Bonheiden kwam toen iets beter in zijn spel en wist een zeer mooi doelpunt te maken. We prikten nog één keertje tegen waardoor er een 1 - 9 ruststand op het scorebord stond.

Na een pauze van 10 minuten begonnen we aan kwartje 3 . Tijdens de eerste 5 - 6 minuten ging het spel wat op en af, het spel werd vrij veel onderbroken en enkele passen waren eventjes slordig waardoor de score niet wijzigde. Maar éénmaal de 10de treffer scoorden we zowaar 5 doelpunten in 5 minuten. Hierbij oa het eerste competitiedoelpunt van Sieben na een mooie aanval. Alhoewel zijn assist tijdens de eerste helft ook een doelpuntje waard was met een sublieme pas maakte hij de ruimte vrij voor een medespeler.
In dit kwartje liepen we uit tot 1 - 15 na 6 - 7 minuten mooi veldspel.

In het laatste kwartje gingen we op ons elan door. Vrij snel werd het 1 - 18. Bonheiden maakte meer dan verdiend nog een 2de doelpuntje en helemaal op het einde dreven we de score nog op tot 2 - 20.

Vandaag leverden we een sterke prestatie, we gingen niet voor eigen succes, vooral de passing was ijzersterk, kantelen, vrij lopen, aanpakken en geven, etc... alles zat er in. De tegenstander liet het misschien toe maar je moet het toch maar doen.

Volgende week ontvangen we FC Hallaar volgens meerdere bronnen de sterkste ploeg uit de reeks. Met dezelfde ploeggeest als ingesteldheid maken we zeker een kans.