TORNOOIWINST VOOR ONZE JONGENS. ELKE WEDSTRIJD DUURDE 30 MINUTEN

SV GRASHEIDE - HAACHT STATIE 4 - 0
SV GRASHEIDE - KORTENBERG MEERBEEK UNITED 9 - 0
SV GRASHEIDE - KFC WERCHTER 3 - 1

9 op 9. Geloof het of niet maar KM UNITED werd 2de. Het eerste kwartje tegen hen was zowat het beste wat ik dit seizoen gezien heb.

Ik had vooraf een beetje gekeken naar het niveau van de tegenstanders en vandaag allemaal ploegen die net als Grasheide op 2 sterren niveau spelen of 2 - 1 niveau en ook gewestelijk. KM united heeft 2 ploegen waarvan dit een mengeling was. Het was eens een goede test naar een reeks naar ons niveau in brabant temeer ik ook al meermaals had aangehaald dat we in een sterke 2 sterren reeks hadden gespeeld dit seizoen met enkele ploegen die aanleunen bij 3 - 2 sterren. Ik denk dat we vandaag aantoonden dat dit effectief zo was.

Rik - Jens en Jaro waren afwezig zodat ik toch naar een wissel zocht. Alessio van de U11 kwam ons versterken waarvoor oprechte dank. Elke tegenstander had liefst 3 wissels en temeer elke match zeker ruim 30 minuten duurde had Grasheide het nadeel om het fysiek vol te houden. Alhoewel ons loopvermogen wellicht ÊÊn van onze sterkste wapens is.

Bij een korte bespreking vooraf werd het tornooi van Leest effe aangehaald met onze sterke prestatie na wedstrijd 1. Toen kregen ze een bolwassing na de eerste match en mijn spelers vroegen me dit vooraf te doen, maw voor aanvang van het toernooi. Uiteraard is dit niet de bedoeling en ook niet leuk dat de trainer dit moet doen, maar toen was het toch effe een noodzaak, gewoon vanaf minuut 1 de wedstrijd in handen nemen binnen iedereen zijn mogelijkheden uiteraard.

En vandaag gewoon een topprestatie. In de laatste wedstrijd hadden de zenuwen soms wat de bovenhand en kregen we het effe toch iets lastiger fysiek maar ik denk dat iedereen er het erover eens was Grasheide stak er vandaag toch wel bovenuit. Als 3 mensen me achteraf komen zeggen dat dit een sterk ploegje is, hiervoor doe je het. En als ik vertelde dat de helft vandaag een U11 ploeg was, keken ze me nog meer aan.

Voetbal is nochtans simpel en ik weet dat we dit ook kunnen. DE BAL HET WERK LATEN DOEN. In wedstrijd 1 + 2 holde de tegenstander achter een ongrijpbare bal. En vroeg of laat komt die kans wel, vroeg of laat valt dat gaatje, vroeg of laat als je rustig blijft opbouwen valt dat doelpunt. We tikten de bal snel en kantelden van flank, maakten ruimte vrij in de opbouw en we hadden bijna steeds ook een aanspeelpunt. Voetbal is ook bewegen zonder bal, dit vraagt veel energie maar zo krijg je de mogelijkheden. Momenteel sinds onze slechte wedstrijd tegen RC Mechelen, sinds onze zwakke 15 minuten tegen Rupel Boom zie ik zowat de hele ploeg dat op zijn beste niveau acteert. Niet 1 speler maar hiervoor is een heel team nodig.

In wedstrijd 1 was er een doelman die zeker 2 - 3 gemaakte doelpunten eruit hield, in wedstrijd 2 lukte zowat alles elke aanval was ook bijna een doelpunt want na 10 minuten stond er zowaar 6 - 0 op het scorebord. Daarna speelden we het goed uit en belangrijk was om niet te veel onnodige energie te verbruiken want de laatste wedstrijd moest nog gespeeld worden.

En die laatste wedstrijd was tegen de thuisploeg, ze winnen zowat 75% van hun wedstrijden op 2 sterren niveau, zeker een stevige ploeg maar KM united had er 6 - 3 van gewonnen. Ze hadden 4 wissels en vooraf kwam hun trainer al zeggen dat we een sterke ploeg hadden, alle van horen zeggen toch. Zowat heel de thuisaanhang van Werchter had zich verzameld om zich te wapenen tegen ons team. En dit had ook effect op onze ploeg want er was meer zenuwachtigheid, alhoewel we voetballend de betere ploeg wel waren. We kwamen op voorsprong, maar we begonnen effe de focus te verliezen. Na een eerste dreiging kwam Werchter langszij weliswaar al in minuut 18. Maar ik zag niemand aan de overkant dit aanhalen 😊😊😊. Zodoende 1 - 1 bij de rust maar daarna begonnen we terug te voetballen, kregen we terug kansen en 2 keer deden we nog de netten trillen, de score had zeker nog hoger kunnen zijn, opnieuw speelden we mooi samen.

Ik kan enkel zeggen TOPPRESTATIE.  16 gemaakte doelpunten, 1 tegendoelpunt. Bij de prijsuitreiking wenste men Werchter proficiat voor de goede tegenstand tegen de tornooiwinnaar. Inderdaad op werkkracht en power maakten ze het ons lastig maar op het moment dat we terug voetbalden maakten we het verschil.

Volgende week spelen we een tornooi op sparta Haacht met 5 tegen 5 wedstrijden. Hopelijk kunnen we dit niveau nog enkele weken vasthouden maar het doel om toch een tornooi te winnen net zoals afgelopen jaar is bereikt. En vooral nu voetjes op de grond houden, mezelf incluis want vandaag het doet je toch wat als ze meermaals aanhalen dat we zo goed speelden van de tegenstanders uit.

Maar fierheid is vandaag toch een woord dat zeker de bovenhand heeft.

Jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...