zaterdag 8 december 2018

SV GRASHEIDE - KFC HERENTHOUT 4 - 4

Vorig jaar voor de winterstop stond de B ploeg van Herenthout in onze reeks, van de 2 enige verliesmatchen vorig jaar was er eentje tegen hen. Hun A ploeg is grotendeels uiteengevallen, vele spelers vonden andere horizonten slechts enkele bleven. Dit jaar is er maar 1 U12 ploeg in Herenthout, een beetje een samensmelting van beide ploegen doch grotendeels is hun basis de B ploeg van vorig jaar. Persoonlijk vond ik dat ze een goede voorlinie hadden maar de speelster bij uitstek was het meisje dat als staart speelt waar heel hun ploeg mee staat en valt, ze speelt echt op een heel hoog niveau.

Herenthout is vooral een heel stevige ploeg, vorig jaar op hen speelden ze fel in de duels. Ze spelen net zoals ons ook dit jaar in een 2 sterren reeks, volgens hun trainer verliezen ze ook iets meer dan winnen maar af en toe kunnen ze toch ook zeker de 3 punten houden, mijn verwachting vooraf was 2 ploegen die aan elkander gewaagd waren.

Ons A veldje lag er bijzonder goed bij, maar de wind zou zeker zijn parten spelen, ze stond een beetje dwars op het veld, alhoewel we in de eerste helft een licht windnadeel hadden. Mauro en Karl konden er niet bij zijn, aan Youssif had ik de belofte gemaakt van 2 vriendenwedstrijden te kunnen meedoen, vandaag als 9de man naar verwachting maar plotseling dook ook Jasper op die me vertelde dat hij zou proberen. Zodoende had ik 10 man, alhoewel ik Jasper enkel in de 2de helft inzette.

Herenthout begon het beste aan de wedstrijd, ze prikten tot 2 maal toe en de 2 de keer was toch een behoorlijke kans na een goede aanval. Net toen Grasheide het evenwicht herstelde was er een verre trap die door de benen van Mauren glipte. Iedereen kan eens een flatertje doen, bij een doelman kan moeilijk dit een speler nog rechttrekken, feit was dat niemand commentaar gaf, hetgeen super was. Er was nog meer dan 50 minuten te spelen en er was ook niets gebeurd. En we weten allemaal dat Mauren ons al meermaals rechthield in wedstrijden. Beide ploegen scoorden niet meer tot een 0 - 1 tussenstand op het einde van kwartje 1.

Tijdens kwartje 2 was het duidelijk Grasheide dat de overhand had en toen we op een gegeven moment het meisje uit de egelstelling kregen en uit verband speelden, trapten we naar de goal en het schot dat kraakte werd uiteindelijk een perfecte voorzet waarbij we de bal konden binnenschuiven. Het spel ging goed op en af Herenthout miste onbegrijpelijk een kans die tegen de deklat uiteen spatte maar in de rebound reageerden we te afwachtend waardoor de 1 - 2 een feit was. Grasheide bleef toch het betere van het spel hebben en de gelijkmaker was met voorsprong de mooiste aanval van de hele wedstrijd. Opbouw van de doelman naar achteraan, centraal met een perfecte pas, vooraan met een ideale loopactie om dan beheerst af te werken. Een doelpunt uit het boekje en waarbij men nog eens kan vaststellen hoe simpel voetbal eigenlijk kan zijn. 2 - 2 als billijke ruststand.

Ik had het gevoel tijdens de rust dat we deze wedstrijd konden winnen, windvoordeel en nu met sterkhouder Jasper als extra speler zag ik dit goed komen. Maar meteen vanaf de aftrap van kwartje 3 moesten we alle zeilen bijzetten om Herenthout niet terug op voorsprong te laten komen. Maar daarna was Grasheide toch duidelijk de ploeg die de aanval koos, met een mooie actie op de flank, een perfecte terugspeelbal naar achteren kregen we een uitstekende mogelijkheid alleen vergaten we de bal laag te houden. Erna konden we alleen voor doel opduiken spijtig genoeg ontbrak de zuiverheid in de linkertrap. De voorsprong viel evenwel later maar aan de verkeerde kant een goede aanval van Herenthout en licht tegen de gang van het spel in 2 - 3. Herenthout kende eventjes een betere periode en plotseling stonden we ineens 2 - 4 in het krijt, achteraan ons pijnpunt waarbij we te ver van de man speelden duikte vandaag meermaals op.

Nog een kwartje hadden we om dit recht te zetten maar in het begin van dit kwartje probeerden we vooral de goal te forceren. Iets te lange dribbels, te weinig de flanken opzoeken, wat te lang met de bal lopen, we wilden als het ware met de bal in de goal lopen. Maar na enkele minuten effe onze jongens hierop te wijzen, effe boos te moeten zijn kwamen we terug op de rails terecht en begonnen we opnieuw te voetballen. Herenthout moest meer en meer hoekschoppen toestaan, fouten maken en kwam niet meer uit onder de druk. Op een hoekschop was er een buffelstoot van Quinten ver de kleinste van het veld kwam op een hoekschop ingelopen en kopte met een enorme kracht net naast, had dit een doelpunt geweest dit was echt een binnenkopper geweest, echt knap gedaan. Maar op een volgende corner was het wel prijs 3 - 4 en Herenthout dat alle zeilen moest bijzetten en overtreding op overtreding maakte. Op een vrije trap maakten we de gelijkmaker, de volgende vrije trap ging er spijtig genoeg niet in maar het was duidelijk Grasheide rook de overwinning al was het 2 minuten voor tijd Mauren met een puike redding die een doelpunt op ver de enige uitbraak verijdelde. 4 - 4 een vrij billijk gelijkspel alhoewel Grasheide toch wel de betere ploeg was.

Een leuke wedstrijd, na het verkrijgen van de kalender van 2019 gaan we ook kijken om eens naar ginder te gaan spelen. Het had vandaag evengoed 10 - 8 kunnen zijn we hadden behoorlijk wat kansen maar achteraan vond ik ons kwetsbaar vandaag. Alhoewel de sterkte van Herenthout wel eerder aanvallend was eerlijkheidshalve en achteraan vooral op hun meisje hanteerde.

Volgend weekend spelen we zondag op Lentezon Beerse om 11.30 uur ik bezorg nog het adres en de juiste info. Dit is een provinciale ploeg belangrijk is dat we spelen zoals oa thuis tegen Deurne, een vermoedelijk sterkere ploeg beperkte ruimte geven.

Man(nen) van de match : onze 2 U11 jongens hadden een aandeel in elk van de doelpunten(ze depaneerden erna nog  de U11 en speelden nog eens 55 minuten) en Quinten alhoewel scoren soms moeilijk is werkte hij weer O zo hard.

Doelpunten : Mathis 2/Youssif en Florian 1
Assists : Florian 2 en Jasper 1