woensdag 12 december 2018

LENTEZON BEERSE - SV GRASHEIDE 9 - 2

Lentezon Beerse, alhoewel van lente en zon weinig sprake was komt met hun sterkste ploeg uit in een provinciale 2 - 3 sterren reeks met tegenstanders als Westerlo, Geel en dergelijke. De bedoeling is vooral er uit te leren, maar 35 - 40 minuten voetbalden we ook goed mee alhoewel op de overwinning weinig aan te merken was. Maar 2 keer 10 minuten schakelden ze een versnelling hoger en kregen we op 10 minuten telkens 4 doelpunten tegen.

Vooraf informeerde ik toch effe of de wedstrijd kon doorgaan want op sommige plaatsen was er sneeuw. De temperatuur ging maar mondjesmaat naar omhoog maar aan de telefoon was er volgens de tegenstander geen reden om niet te spelen.

Een tripje toch van een klein uurtje zeker met de winterse omstandigheden, enkele jongens hadden het tijdens de hele match koud ook. Mede onze eigen schuld wanneer we gaan zitten als we langs de zijlijn staan, met natte handschoenen dan sneeuwballen gaan maken waardoor je koud krijgt uiteraard. Achter mijn rug zie ik dit altijd niet maar onze jongens zouden naderhand al moeten weten van rustig dan eventjes de bal te tikken, een trainigsvestje langs de kant te moeten aandoen, waar ze voor de wedstrijd in de kleedkamer nog opdracht toe kregen. Let er volgende keer voor op!!!

Vooraf had ik hen ook gewaarschuwd dat ze een meevoetballende doelman hebben die een opleiding kreeg bij nog hogere ploegen. Alhoewel Lentezon de eerste 10 minuten het betere van het spel had bleven we compact spelen en kregen ze maar echt 1 hele goed kans, Grasheide prikte zelfs 2 keer goed tegen en moest de doelman zo hoog niet steeds tussenbeide gekomen hebben dan hadden we zeker er nog een open kans bij gehad. Ik vond ons goed meespelen maar dan was het tijd voor de eerste keer een versnelling hoger te schakelen en net voor het einde van kwartje 1 kregen we plots 2 doelpunten tegen.

Maar meteen in kwartje 2 kon een sterk spelende Quinten tegenscoren, spijtig genoeg stond het binnen de 2 minuten al meteen 4 - 1 op het bord. Het ging toch effe te makkelijk maar beetje bij beetje kregen we terug controle over de wedstrijd, zonder echt grote doelkansen maar ook de tegenstander kreeg geen open kansen meer. Met een 4 - 1 ruststand kon ik me zeker in vinden, uiteindelijk op enkele minuten na werden we niet uit verband gespeeld, alleen deze tegenstander strafte ook elke fout af.

En tijdens kwartje 3 was het tijd voor de tegenstander om meteen zijn 2 de versnelling in te zetten, alhoewel deels geholpen door de scheids. Het eerste doelpunt na de rust kwam er nadat de bal over de lijn was, vanuit mijn standpunt niet te zien maar mijn spelers waren er duidelijk over en ook van ver leek dit er toch een stuk over. Ik keek al effe in mijn rug welke ouder zou passeren want een bal over de lijn dit hebben we nogal eens meegemaakt 😂😂😂😂😂. Spijtig genoeg hadden we moeite om deze fase van ons af te zetten en bovendien maakten we dan de fout bij een ander doelpunt elkander de schuld te geven. Het is belangrijk zoiets van je af te zetten en terug focus op de wedstrijd te houden. Dit was er eventjes niet en kregen we dan nog een totaal onterechte vrije trap tegen. Jasper werd eerst volledig uit balans gebracht, moest dan terugtrekken om dit te herstellen maar de tegenstander maakte de eerste fout, ipv een vrije trap in ons voordeel kregen we er eentje in ons nadeel, een bizarre beslissing. En natuurlijk valt uit die vrije trap een doelpunt. Ook toen een speler veel te laat kwam en op de schenen trapte zag hij hier niets in, normaal een zuivere gele kaart. De uitleg was dat dit in provinciale jeugd niet gefloten werd, om eerlijk te zijn dit kwart had de scheids echt sneeuw in zijn ogen hij was effe de pedalen kwijt. Spijtig genoeg had dit een weerslag op ons spel. Zodoende 9 - 1 met 2 weliswaar onterechte doelpunten en was de wedstrijd gespeeld. Het was uiteraard niet enkel de schuld van de scheids maar toch tot 2 keer toe was er effe teveel aan.

Met frisse moed gingen we in het laatste kwart er terug tegenaan en plotseling begonnen we terug te voetballen en kregen we ook kansen. Enkele corners, het spelbeeld speelde zich nu meer en meer op de tegenstander af die misschien effe met een rem speelde maar toch we combineerden en vonden meermaals de vrije man. Zo kon Mathis het verdiende 2de doelpunt maken tot een 9 - 2 eindstand.

Vooral de eerste 10 minuten en het laatste kwartje waren sterk, ertussen hadden we 2 keer 10 moeilijke minuten. Op zich speelt de uitslag minder een rol ik had vooraf beloofd dat iedereen tussen de 35 - 50 minuten zou spelen(tenzij men teveel kou had)en had ook aan Yousif beloofd om mee te doen alhoewel hij vandaag misschien geen meerwaarde was in het verleden was dit meermaals anders.

Doelpunten : Quinten en Mathis
Assists : Florian en Mathis

Man van de match ;  Jasper waaraan je niet merkte dat hij 4 - 5 weken had stilgelegen en die naderhand in het laatste kwartje zijn netten schoonhield.