SV GRASHEIDE - LIERSE KEMPENZONEN 0 - 1
SV GRASHEIDE - KESSEL UNITED 1 - 1

5 de plaats uit 9 ploegen zijnde net in het midden

Een voltallige ploeg op de been zetten is rondom deze periode zowat een halve bezigheid. Mauro en Karl waren nog op vakantie maar nadat ook Jaro diende af te zeggen door aanwezigheid nog bij zijn grootouders, Mathis nog steeds gekwetst bleek te zijn en Elias ziek terugkwam uit vakantie konden we maar 6 spelers afvaardigen voor het tornooi. Velen opties bleken niet mogelijk, uiteindelijk vonden we Annabel nog die toch als 7de man wilde aantreden.

In de kleedkamer liet ik de jongens een beetje kennis maken hoe we het zouden aanpakken. 2 spelers maar vooraan en vooral de bal het werk laten doen en onze momenten uitkiezen. Mijn T2 toverde echter een 8ste spelers te voorschijn, een zekere Lars van Booischot wilde meespelen. Booischot speelde met 2 ploegen over 2 tornooien(1 ploeg dus per reeks) respectievelijk U11 en U12 en had een speler die ze konden afstaan. Zo hadden we 8 man weliswaar was het zoeken naar de taken wat, zowel Annabel als Lars liet ik vooraan spelen. De focus was vooral achteraan proberen de nul te houden en snel over te schakelen naar de aanval met ons loopvermogen.

Tegenstander 1 was Herenthout, die kennen we van afgelopen jaar, ze hebben nu maar 1 ploegje meer een mengeling van hun 2 ploegen van vorig jaar. We kennen dit team als een stevig geheel, in competitieverband was het tegen deze ploeg in november vorig jaar dat we in competitieverband voor de laatste keer in het zand beten. De wedstrijd zelf was vrij evenwichtig, we kwamen wel goed weg toen een bal tegen de paal belande maar het spel ging goed op en af, met kansen aan beide zijdes. Tot rond minuut 11 we achteraan met 2 man naar dezelfde bal liepen, elkander wat in de weg liepen met als gevolg dat een speler kon doorbreken en de score kon openen. De wedstrijd bleef op en af gaan en kon alle richtingen uit, de mooiste aanval kwam nog van Grasheide na een mooie combinatie konden we Annabel alleen voor doel krijgen doch hun doelman kon nog redding brengen. Beide ploegen kregen nog een goede kans naar het einde toe maar de score wijzigde niet meer. Over de 20 minuten bekeken was het spelbeeld heel gelijkopgaand maar op basis van de kansen een licht voordeel voor de tegenstander zodat een 0 - 1 eindstand me vrij correct leek alhoewel een 2 - 3 of 3 - 3 score evengoed had gekund.

Op naar wedstrijd 2 dan maar en opnieuw wilde Booischot een speler afgeven zijnde om beurt Seppe en Mathis die elk 10 minuten speelden tegen hun eigen ploeg. Het is een beetje raar om tegen je eigen ploeg te spelen sprak Seppe me toe. Beiden speelden als vleugel achteraan zodat ik Rik meer naar voren kon posteren. Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn, 20 minuten éénrichtingsvoetbal met maar 2 doelpunten, de man van de match was duidelijk hun doelman die grotere averij verijdelde. We troffen nog een keer ook de paal, en kans om kans voetbalden we bijeen. Doelpunt 1 was een hoekschop die rechtstreeks werd binnen gedraaid, doelpunt 2 kwam er na de mooiste aanval van de wedstrijd.

Zodoende speelden we voor plaats 4 tem 6. Opnieuw 2 wedstrijden van 20 minuten en tegenstanders bleken Lierse - Kempenzonen en Kessel United, 2 keer ploegen in het geel waardoor we beslisten om onze witte truitjes aan te trekken. Aangezien Booischot hun 2 ploegen samenspeelden waren er op dat vlak weinig opties tot spelers maar Herenthout stelde zelf voor een speler af te staan. Zowel Booischot als Herenthout ben ik persoonlijk gaan bedanken. Het is fijn na het voorval op Herenthout afgelopen seizoen dat dit uitgepraat is en dat de tegenstander zelfs graag een vriendenwedstrijd op 08 december op Grasheide wil spelen. Ze hadden immers 11 spelers en zo kon iedereen van hen ook wat meer spelen.

Tegenstander 3 Lierse - kempenzonen had ik heel sterk verwacht maar dit was toch effe schrikken. 20 minuten voetbalden we op hun helft, Grasheide 8 tal kansen en geen doelpunten, Lierse 1 kans en bingo. De bal wilde er echt niet in, een keer op de paal, zelfs toen de keeper omspeeld was lukte het scoren niet temeer we dan tegen een tegenstander nog trapten. Dit was een wedstrijd die we nooit mochten verliezen, vooral in de zone van de waarheid waren we niet scherp genoeg. Af en toe liepen we ook iets te lang met de bal. Een wedstrijd die totaal niet overeenkwam met de uitslag, Grasheide was in feite heer en meester. Maar soit dit is misschien het leuke aan voetbal dat niet altijd de beste ploeg wint. Voor Herenthout speelden Stan en Warre ieder 10 minuten mee.

Op naar wedstrijd 4 dan maar tegen Kessel - United. Dit was een eerder gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan beide zijdes, alhoewel de vermoeidheid toch zichtbaar was, we speelden te weinig over de grond, te slordig in en wat overhaast, dit was wel een leuke wedstrijd om naar te kijken. Beide ploegen kregen hun mogelijkheden en beide ploegen scoorden 1 keer. Voor Herenthout speelden Warre en Nathan elk 10 minuten. Grappig genoeg net toen de ene wisselde voor de andere  vergisten meerdere spelers zich van naam tegenover die jongen.

Het was vandaag niet altijd even makkelijk met 6 spelers, Annabel die ons gelukkig depaneerde om aan 7 man te geraken alsook de tegenstander die telkens een speler afstonden konden we toch met 8 aantreden. We werkten als mieren, we scoorden 3 keer en kregen 3 doelpunten tegen over 80 minuten. Met 3 tegendoelpunten was dit zowat het minste van het hele tornooi achteraan speelden we goed gesloten en een correcte wedstrijd, vooraan hadden we sowieso alle kansen indachtig minstens het dubbel aantal doelpunten moeten maken, ok 2 keer troffen we de paal maar enkele kansen wrongen we toch echt de nek om.
Niettemin ben ik tevreden voor de ongelooflijke inzet van alle spelers. Alleen jammer dat we niet voltallig waren, ik denk dat we meededen voor de beker.

Volgend weekend spelen we een tornooi op Oevel(2 wedstrijden gewoon van 30 minuten tegen Oosterzonen en provinciale Herentals), we zijn ook maar met 6 dan, enkele jongens van de U12 Keerbergen zullen meespelen. En de week erop beginnen we eraan en start de competitie met ertussen nog een wedstrijd tegen de provinciale van Hallaar hetgeen een hele goede test zal zijn.