dinsdag 16 januari 2018

SV GRASHEIDE - KVK HOOIKT 4 - 2

Met de komst van KVK HOOIKT wachtte ons een volledig onbekende tegenstander. Deze ploeg speelde weliswaar in een U12 reeks voor de winterstop, daar verloren ze bijna wel al hun wedstrijden. Maar toch verwachtte ik een zeer sterke tegenstander aangezien je als club normaal niet zomaar een ploeg in een oudere reeks laat uitkomen. Bovendien zit Hooikt vrij ver in de lava beker na winst tegen Bouwel waarvan we weten dat dit een te duchten ploeg is.

We konden rekenen op een voltallig team, 11 jongens tekenden present. We speelden niet op ons gebruikelijke veldje maar op het A veld dat er zwaar en met plassen bijlag. Tijdens de opwarming schoven meerdere jongens uit. Ook de wind speelde een belangrijke rol, aangezien we als eerste uit de kleedkamers kwamen, speculeerde ik om eerst de wind in ons nadeel te hebben. Naar het einde toe worden immers de ruimtes groter, het is natuurlijk altijd wat koffiedik kijken en vermoedelijk zal het op het einde van de rit wel op hetzelfde uitkomen, maar toch als je de keuze hebt moet je die maken. En soms valt deze al eens verkeerd uit en soms valt ze goed uit.

Bij de opwarming bleek al snel dat dit vandaag geen zondagswandeling zou worden, allemaal grote stevige jongens met een stevige trap. Net zoals tegen Bevel denk ik dat het leeftijdsverschil gemiddeld toch rond de 9 - 10 maand bedraagt met veel jongens van eerder begin van het jaar. Maar zoals steeds gaan we uit van onze eigen sterkte. En als je blijft combineren en voetballen dan maak je het wel bijna steeds elke ploeg lastig.

Tijdens kwartje 1 was het spelbeeld evenwichtig. Langs beide zijdes waren er enkele mooie acties maar de verdediging van beide ploegen stond echt als een huis. Geen van beiden ploegen kwam echt tot een uitgespeelde kans, onze verdedigende jongens Jens - Elias - Rik - Jasper - Mauro speelden op een heel hoog niveau. Elke looplijn werd dichtgelopen. Maar ook de tegenstander liep elke lijn toe, telkens zat er wel een voet of iets anders tussen. Na minuut 8 - 9 vond de doelman van Hooikt het schijnbaar welletjes. In de opbouw geeft hij de bal gewoon in de voeten van Quinten die deze cadeau niet laat liggen. De 1 - 0 die letterlijk uit de lucht kwam vallen.

In kwartje 2 is het de tegenstander dat het tempo duidelijk de hoogte injaagt. We komen onder druk en een prachtig afstandschot gedragen door de wind brengt de bordjes weer in evenwicht. Grasheide heeft het moeilijk maar kraakt niet. Onze keeper Mauren speelt hierin een hoofdrol door tot 2 keer toe een zeer goede redding te doen. Onze jongens zelf komen niet aan kansen toe aangezien de tegenstander totaal geen ruimte geeft, ze zitten bijzonder kort op de bal. Al bij al een vrij gevleide tussenstand tijdens de rust, Hooikt verdiende een voorsprong.

Tijdens de rust spraken me enkele jongens aan " amaai dit is een goede ploeg ", inderdaad dit was zeker één van de betere tegenstanders van dit seizoen. Maar onze jongens kregen 2 grote taken mee zijnde sneller de balcirculatie doen, dit verliep te traag waardoor we geen kansen bijeen kregen en ook niet twijfelen als je vrij kunt naar doel trappen. Ik had er alle vertrouwen in temeer enkele spelers een bijzonder goede uithouding hebben.

En beetje bij beetje namen onze jongens toch de bovenhand, Hooikt prikte eerst nog maar een bedrijvige Jaro kreeg tot 2 keer toe een goede gelegenheid. De bal een keertje in het zijnet en de andere zwaaide af. Maar na een derde goede aanval was het toch bingo, opnieuw Quinten wist een mooie actie goed af te ronden. Opnieuw kreeg Hooikt wel een goede kans op de counter maar Grasheide had toch de bovenhand en Jens vuurde eens van ver af net boven doel. Ook Karl kreeg in deze fase een kans maar met een 2 - 1 gingen we de laatste 15 minuten in.

Tijdens het laatste kwartje ging Jasper in doel staan. Spijtig genoeg door een misverstand werden de bordjes terug in evenwicht gebracht. Dit zijn dingen die gebeuren uiteraard. Taak was nu blijven te concentreren, nog steeds had ik er goede hoop op. En enkele minuten later schakelden we snel om van links naar rechts waardoor Karl mooi alleen voor doel werd gezet en 3 - 2 met nog 10 minuten op de klok. Onze tandem Florian - Mathis die hun diesel nu volop op toeren hadden gebracht kregen tot 2 keer toe Mathis via een 1 - 2 combinatie en na een slimme loopactie van Mathis alleen voor doel om de wedstrijd te beslissen maar uiteindelijk bracht hun doelman tot 2 keer toe een mooie redding. Op een hoekschop was het de tegenstander die bijna gelijk kwam waarbij een speler moederziel alleen werd gelaten maar gelukkig scheerde de bal de buitenzijde van de kruising. Het was nu een echt cupmatch die alle kanten op kon en na een mooie combinatie tussen onze voorlinie Mathis - Quinten - Karl kwam de bal plotseling centraal voor doel waar Florian kwam ingelopen en die onhoudbaar de 4 - 2 tegen de netten trapte. Deze opdoffer met nog 4 minuten op de klok kwam Hooikt niet meer te boven, de drang was er uit. Grasheide voetbalde de wedstrijd uit tot een 4 - 2 overwinning.

Sterke wedstrijd van beide teams. Dit was een hoog niveau.  Kwartje 1 en 3 was vrij gelijkopgaand(licht voordeel toch voor Grasheide), kwartje 2 was in het voordeel van Hooikt en kwartje 4 volledig in het voordeel van Grasheide. Op basis van de hele wedstrijd denk ik een verdiende overwinning maar tijdens kwartje 2 hield Mauren ons recht. Mauren die een echte puntenpakker is geworden.

Als man van de match wil ik mijn gehele verdediging aanhalen(Jens - Elias - Rik - Mauro en Jasper zijnde de jongens die minstens 15 minuten achteraan speelden), inclusief onze keepers. Ze lieten weinig kansen toe, telkens zat er wel iemand van ons tussen en deden we de juiste actie op het goede moment. Als ik dan toch iemand moet kiezen vond ik Jens een zeer sterke wedstrijd spelen en mag hij kapitein zijn op Bevel.

Net zoals voor de winterstop trekken we met 6 op 6 naar wellicht de sterkste ploeg in de reeks, die ook thuis ongeslagen is. Anderzijds ben ik er van overtuigd dat ons team kans maakt om het Bevel heel moeilijk te maken en hun een eerste thuisnederlaag aan te smeren, op voorwaarde dat de opdrachten correct worden uitgevoerd en we er in uithouding een zware wedstrijd van maken.. Als extra motivatie is een extra bonnetje dan zeker van toepassing.

Blijf verder werken jongens en vooral voetjes op de grond. Maar toch een dikke chapeau.

jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...