zaterdag 6 januari 2018

SV GRASHEIDE - KFC HALLAAR 4 - 5

SV GRASHEIDE - KFC HALLAAR PROVINCIAAL 4 - 5

Net zoals vorig jaar was er een indoorwedstrijd georganiseerd 5 tegen 5 in de sporthal van KFC Putte. De tegenstander was de provinciale ploeg van KFC Hallaar met oa de bekende komiek Steven Goegebeur als delegee. Deze ploeg speelt uiteraard op een heel ander niveau dan onze tegenstander in de competitie.

Met afwezigheid van Jasper, Quinten en Mauro tekenden 8 jongens present. Fysiek is indoor belastender zodat het zeker geen overbodige luxe was om wat wissels te hebben. De wedstrijd zelf zou in totaal 50 minuten duren onderverdeeld in 4 helftjes van 12.5 minuten.

Vooral in het begin van de wedstrijd was het zowat aanpassen aan zowel het sneller spel indoor alsook aan het spel van de tegenstander. Hallaar liet sneller de bal gaan en kwam dan ook verdiend na 5 minuten op voorsprong. Onze jongens hadden het lastig en een beetje tegen de gang van het spel in kwamen we gelijk na een sterke actie van onze kapitein van dienst Karl. Hallaar liet echter niet begaan en kwam meteen terug op voorsprong alhoewel ons doelpunt toch vleugels gaf want vanaf dan kregen we ook onze kansjes. Hallaar bleef wel de betere ploeg en een 1 - 3 als ruststand na 25 minuten was wat mij betreft een heel terechte uitslag.

Tijdens de rust kregen de jongens de opdracht om sneller te spelen en vooral de passing beter te verzorgen. Teveel was deze onzuiver en ook moesten we meer druk vooraan leggen om de tegenstander het moeilijker te maken. En dit gaf in de 2 de helft ook een heel andere wedstijd het spelbeeld ging mooi op en af en Grasheide had nu een licht voordeel. Zo kwamen we terug tot op 2 - 3 en hing de gelijkmaker in de lucht. Spijtig genoeg via een weggeefdoelpunt na een pas gewoon in de voeten van de tegenstander moesten we opnieuw 2 doelpunten ophalen. Maar dan was het tijd om de mooiste actie van de wedstrijd waarbij na 3 - 4 passen in één tijd de hele verdediging van Hallaar uit verband werd gespeeld. Met nog 10 minuten op de klok werd het plotseling een echte cupmatch waarbij beide ploegen mooie kansen kregen. Spijtig genoeg was er een fase die net geen doelpunt opleverde, de keeper kan nog terugkomen om deze nog net voor de lijn tegen te houden. Grasheide bleef de beste kansen hebben maar het was Hallaar dat verder de score kan uitbouwen. Maar met nog 3 - 4 minuten op de klok maakten onze jongens opnieuw de aansluitingstreffer. Tijd om hoog te gaan spelen en risico's te nemen, Jens als tijdelijke doelman dan als staartje uit te spelen in de hoop de gelijkmaker te kunnen maken. En deze gelijkmaker was er ook bijna een uitstekende kans werd geen doelpunt nadat de tegenstander met lijf en leed zich voor de bal wierp. In de laatste minuut was de bal buiten en won de tegenstander wat tijd om met de overwinning huiswaarts te keren.

Op basis van de eerste helft wellicht een verdiende overwinning. Toch verkochten we onze huid duur en kwamen we goed terug, tijdens helftje 2 had Grasheide de bovenhand. Al bij al was ik wel tevreden alleen jammer dat we 2 weggeefdoelpunten geven door slecht uit te voetballen.

Vanaf deze week terug het gebruikelijke systeem met trainingen en zaterdag competitie. De eerste wedstrijd is op VV Duffel.