tornooi Oosterzonen

SV GRASHEIDE - OLEN UNITED 0 - 1
SV GRASHEIDE - KFC OOSTERZONEN 0 - 0
SV GRASHEIDE - VV OG VORSELAAR 0 - 6

Sinds vorig jaar is er zowel bij de start van de herfstvakantie als bij de start van de krokusvakantie een vrij voetbalweekend. Meerdere ploegjes doen dan wel iets om tijdens dat weekend een wedstrijdje te spelen of een tornooi. Zo was er in Oosterzonen een tornooi zonder medailles of zo waarbij 4 ploegen tegen elkander zouden uitkomen telkens in wedstrijden van 20 minuten zodat men in totaal een volledige wedstrijd(60 minuten) zou hebben.

De tegenstanders waren respectievelijk Olen, de thuisploeg zelf en Vorselaar. Elke ploeg speelde in een hogere sterrenreeks zodat dit een beetje een test zou zijn tegen op papier zwaardere tegenstanders dan in onze reeks. Elke wedstrijd werd gespeeld op een mooi kunstgrasveld.

Wedstrijd 1 was tegen het onbekende OLEN UNITED. Ze speelden in dezelfde kleuren als Bevel en ook hun spelniveau was gelijkwaardig vond ik. Enkele zeer goede voetballers en vooral ook steviger in duel als onze jongens. Zo verdedigden we de eerste 5 minuten veel te slap waardoor we meteen tegen een achterstand aankeken. Tot plotseling rond minuut 6 - 7 in een onschuldig duel Rik enorm veel pijn bleek te hebben. Schijnbaar verkeerd neergekomen op zijn elleboog. Het ergste was te vermoeden aangezien hij echt niet verder kon. Toen heel onze trainersstaf zich bekommerde om Rik scoorde schijnbaar Olen. De trainer besliste om dit doelpunt niet te valideren, hetgeen ik een bijzonder mooi gebaar vond. Om eerlijk te zijn heb ik dit doelpunt niet gezien, ook niet de actie van hun trainer aangezien we allemaal rond Rik stonden maar toen ik dit achteraf hoorde ben ik hem persoonlijk hiervoor gaan bedanken. Sportiviteit TEN TOP. Toen alles terug een beetje in zijn plooien was en duidelijk werd dat het geen breuk of dergelijke was kwam Grasheide beter in de wedstrijd. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe groter en talrijker onze kansen werden. Zo waren er enkele hete standjes voor goal maar de tijd drong voor het doelpunt dat onze jongens wel verdienden maar er uiteindelijk niet kwam. Over de hele wedstrijd bekeken had Olen de eerste 10 minuten de bovenhand en Grasheide de laatste 10 minuten. Ik kon me echter perfect met dit resultaat verzoenen temeer de sportiviteit van de tegenstander.

Wedstrijd 2 was tegen het plaatselijke Oosterzonen, ze beschikken over meerdere ploegjes en schijnbaar was dit een mengeling volgens hun coach. Oosterzonen voetbalde wel altijd heel verzorgd uit en dit was ook een ploeg dat wilde voetballen. Ze probeerden altijd vanuit de opbouw. Maar over de hele wedstrijd bekeken had Grasheide toch duidelijk de bovenhand. Ik denk dat Oosterzonen over 20 minuten 1 kans bijeen voetbalde terwijl wijzelf wel 4 - 5 goede kansen kregen en bovendien tot 3 keer toe een doorgebroken speler van Grasheide door dezelfde jongen van Oosterzonen werd onderuitgehaald. Hun trainer kwam me vertellen dat deze jongen dit niet met opzet deed. Hiervoor alle begrip maar persoonlijk had ik hem er eventjes afgehaald niet nadat hij dit de eerste keer deed maar wel nadat hij voor de 2de keer de noodrem gebruikte. Niet dat de fouten zo gemeen waren maar toch werden zo 3keer duidelijke kansen in de kiem gesmoord. Grasheide kwam niet tot scoren zodat de beginstand ook de eindstand was. Effe vermelden dat al na 18 minuten werd afgefloten aangezien de thuisploeg vrij laat van tenue wisselde, een reglement dat ze nochtans zelf invoerden.

Wedstrijd 3 was tegen Vorselaar. Een 3 sterren provinciale ploeg en duidelijk geen spek voor onze bek. Deze ploeg was een maatje te sterk, na 15 seconden 0 - 1 na 3 minuten 0 - 2 en zo ging het verder. Bovendien hadden ze vooraan een echte spits in hun rangen, van de minste vrijheid maakte hij gebruik en steeds was dit binnen het kader. De ene keer naast de keeper, dan over de keeper, dan in het hoekje, .... maar elke kans van die jongen was bingo. Om eerlijk te zijn kregen we eventjes voetballes alhoewel we na een tijdje toch meer en meer uitbraken. Maar ook hun doelman voetbalde mee en als we echt een kans kregen maakten ze telkens een professioneel foutje. Deze ploeg stond al verder zowel op fysiek, technisch vlak, het is geen schande hiervan te verliezen, dit was een ploeg dat richting interprovinciaal niveau leunde. 1 fase toch om te onthouden toen een bal over de doelman ging en Rik die terug op post was de bal nog van de lijn veegde.

Wedstrijd 1 + 2 kon alle richtingen uit en in een wedstrijd over 60 minuten ook volgens mij. Wedstrijd 3 was naar mijn mening een ploeg dat beter aan een ander soort tornooien meedoet. Over het gehele tornooi bekeken vond ik het zeker niet slecht rekening houdend met de sterkte van de tegenstand. We gaven in wedstrijd 1 + 2 weinig kansen weg op uitzondering van de eerste 5 minuten tijdens de eerste match. Toen verdedigden we te slap. Bewijs hiervan dat we hoop en al 1 fout tegen kregen en wel een 10 tal fouten in ons voordeel over het gehele tornooi. Nogmaals het is niet de bedoeling er iemand er af te stampen maar soms zijn we nog iets te braaf.

Op een tornooi maak ik normaal geen man van de match evenwel ga ik op basis van de gespeelde wedstrijden wel iemand aanduiden die kapitein is op Pulle. En dit zal Mauro zijn die een heel goed tornooi speelde. Op basis van dit tornooi maak ik ook iemand kapitein voor op Herenthout.