dinsdag 17 oktober 2017

SV GRASHEIDE - RITA BERLAAR 8 - 4

Met de komst van Rita Berlaar stond ondertussen de 8ste competitiewedstrijd op het programma. In Berlaar wonnen we met 1 - 7 nadat we voornamelijk in de eerste helft domineerden. Het viel me toen op dat Berlaar steeds de lange bal hanteerde en nooit enige voetballende oplossing probeerde te vinden. Ze hopen op een foutje van de tegenstander.

Rita Berlaar had zich zodanig opgesteld voor de wedstrijd dat ze in de eerste helft windvoordeel hadden. De omstandigheden waren verre van slecht maar de wind zou zeker een rol spelen. Ze stond bijna dwars op het terrein en het was belangrijk om over de grond te spelen. Ik had de jongens ook de aandacht gegeven om bij een hoge bal deze VOOR de bots te nemen.

In tegenstelling tot vorige week geen obstakels voor de wedstrijd, bal aanwezig, de wedstrijd van de U10 tijdig afgelopen. En het begin van de wedstrijd liet nog het beste vermoeden want reeds na 5 - 6 minuten stond er een 1 - 0 op het scorebord na een mooie collectieve aanval. Maar ons spelpeil verwaterde al snel en we speelden mede op het tempo van de tegenstander, dat voorval op de duels hanteerde en een lange bal. Rita Berlaar was plotseling overal eerst op de bal, onze jongens waren niet scherp genoeg en op een hoge bal die we slecht beoordelen en inderdaad de 1 - 1 op het scorebord, waarna we konden gaan rusten.

Onze jongens kregen een kleine donderpreek temeer we veel te laks speelden, het leek wel alsof ze het te makkelijk opvatten. Bovendien zat Berlaar steeds kort op de man waardoor we nooit echt in ons spel kwamen. Dit is hun recht uiteraard, voor de wedstrijd hoorde ik duidelijk deze instructie om ons niet te laten voetballen. Soms was er trek en duwwerk bij maar chapeau aan Berlaar dat met hart en ziel zich verdedigde met de middelen die ze hadden. Grasheide kwam wel 2 - 1 voor maar ongelukkig kwam Berlaar opnieuw langszij. Foutjes kunnen gebeuren en zijn menselijk maar probeer niet elkander steeds de schuld te geven maar iemand die een fout maakt terug op te peppen!! En het ging dit kwartje een beetje van kwaad naar erger, Grasheide kwam opnieuw op voorsprong maar Berlaar had in deze fase de bovenhand en kon net voor rust de verdiende gelijkmaker tegen de netten trappen.

Voor de eerste keer sinds lang deden mijn ogen echt opnieuw pijn. Het was echt barslecht. Maar 1 speler speelde echt op niveau, namelijk Quinten, die steeds dreigend was. De ene al wat meer als de andere maar de overige jongens speelden onder hun gebruikelijke niveau en mede op het tempo van de tegenstander. De bal snel spelen, bewegen zonder bal, steeds maakten we de ruimte veel te klein om Berlaar uit verband te spelen en af en toe gingen we zelf de openingen dichtlopen.

Tijdens helftje 2 hadden we wel het voordeel van de wind in de rug te hebben. Uiteraard zijn er ook nadelen aan maar al bij al is de kans op een doelpunt toch wel iets groter zodat ik hoopte dat we eindelijk eens de draad zouden opnemen. En inderdaad kwartje 3 was met voorsprong onze beste 15 minuten. We kwamen nu wel als eerste aan de bal, lieten deze veel sneller rondgaan en in 10 minuten beslissen we met 4 doelpunten de wedstrijd.

In kwartje 4 begon ik vrij veel te vervangen met veel positiewissels, hierdoor verwaterde opnieuw het spel wat alhoewel Grasheide de betere ploeg was. Tijdens de hele 2de helft kreeg Berlaar bijna geen doelkansen bijeen gestapeld maar opnieuw onvoldoende scherpte zorgde voor de 7 - 4. Meteen erna konden we de 8 - 4 eindcijfers op het bord zetten.

Het kan eigenaardig klinken maar zoals reeds aangehaald winnen staat niet gelijk met goed spelen. Voor mij was zeker helftje 1 zowat het slechtste in de competitie van het gehele jaar. Gelukkig speelden we 15 minuten wel voetbal waarin we het verschil maakten. Maar 45 minuten had ik het gevoel dat onze jongens vermoeid waren. Wat de reden was heb ik het raden naar, uiteraard kan men geen geheel seizoen met dezelfde scherpte spelen.

Een wedstrijd dus om snel te vergeten ,alhoewel het een luxe is dat men kan zeggen dat men met duidelijke cijfers wint maar toch slecht speelt. Al bij al mogen we best fier zijn inclusief de 2 wedstrijden tegen Hever konden we 9 van de 10 wedstrijden winnend afsluiten die vanaf september plaats vonden na onze voorbereiding. We hebben een doelpuntensaldo van meer dan +40, ok grotendeels door 1 wedstrijd maar in elke wedstrijd konden we minstens 3 keer scoren. Persoonlijk vind ik nog altijd dat we nog iets te makkelijk doelpunten slikken, ook vandaag. Er wacht ons na de tornooien een heel moeilijk tweeluik tegen Herenthout en Bevel, willen we deze winnend afsluiten zullen we uit een ander vaatje moeten tappen. dan ons spelniveau vandaag. Hiervoor hebben we nog 2 weken om naar toe te werken.

Zoals reeds aangehaald was er 1 speler die er vandaag bovenuit stak. Hij is zonder enige twijfel man van de match en kapitein op Oosterzonen :

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...