Heultje - SV Grasheide 5 - 2
Emblem - SV Grasheide 5 - 3
VV Duffel - SV Grasheide 5 - 1
4 de plaats

Euforie de ene week, ontgoocheling de andere week. Dit is ook het mooie aan sport. In elke wedstrijd hadden we zeker wel wat kansen maar ofwel was de tegenstander combinerend iets beter ofwel fysiek iets sterker.

Als eerste troffen we Heultje een tegenstander uit onze competitie. Van de 3 ploegen vandaag vond ik ze het best combineren maar alhoewel we snel 2 - 0 achter kwamen, stonden de bordjes ook even snel 2-2 gelijk. Bovendien speelde hun doelman een sterke partij en kwamen we zo niet op voorsprong. In helftje 2 had Heultje het betere van het spel en de 5 - 2 was dan ook een terechte uitslag.

Emblem was tegenstander 2 en verloor met 5 - 0 van Duffel. In helftje 1 kwamen we niet in het spel en meteen keken we om naar een onoverbrugbare 4 - 1 achterstand. In helftje 2 had Grasheide duidelijk het betere van het spel en na de 5 - 3 hanteerde Emblem gewoon het vasthouden van de voorsprong. Hun fysiek sterke speler ging achteraan postvatten en trapte zowat alles letterlijk weg dat in de buurt kwam. Emblem hield stand alhoewel Grasheide nog enkele mooie kansen kreeg.

In de laatste wedstrijd keken we VV Duffel in de ogen, een 3 sterren ploeg en de ploeg die ons vorig seizoen eens tureluurs speelde. Maar vandaag een heel ander spelbeeld, Grasheide posteerde de eerste 5 minuten onophoudelijk op de zijde van Duffel en kwam dan ook oververdiend op voorsprong. Met een bal op de kruising en meerdere kansen was het denk ik voor iedereen onbegrijpelijk om tijdens de rust 3 - 1 achter te staan. Dit was totaal onterecht en Grasheide was gewoon de betere combinerende ploeg. VV Duffel haalde het op fysieke kracht. In de 2 de helft kregen beide ploegen kansen alleen gingen ze aan de ene zijde erin en de andere zijde niet. Deze uitslag was totaal niet de weergave van het spelbeeld, maar soit.

VV Duffel won het tornooi omdat Heultje gelijk speelde tegen Emblem en ook Heultje en Duffel speelden onderling gelijk.
Grasheide kon geen wedstrijd winnend afsluiten, we slikten iets te makkelijk een doelpunt vandaag. Waar we vorige week telkens de bovenhand hadden waren de tegenstanders van vandaag net iets sterker hierin moeten we eerlijk zijn alhoewel zeker tegen Duffel de uitslag enorm overdreven was. Vooral Heultje maakte indruk met het mooie samenspel.

Enkele jongens speelden vandaag met iets te weinig vertrouwen, hopelijk is dit er terug bij de start van de competitie want we kunnen echt wel beter. Vooral elkander blijven aanmoedigen ook als het iets minder gaat is uiterst belangrijk.

Dinsdag zal de beker naar Mattias gaan voor een week.