SV GRASHEIDE - FC BAAL : 6 - 5
SV GRASHEIDE - BO BEERZEL : 8 - 2
SV GRASHEIDE - RB ELZESTRAAT : 4 - 4 (penalty's 3 - 1)
TORNOOIWINST VOOR SV GRASHEIDE

Onder om het cru te zeggen toch wel veel betere weersomstandigheden dan vorig jaar mochten we na 3 maanden rust opnieuw onze benen insmeren en konden we ook opnieuw supporteren. Op uitzondering van Alessio was iedereen present. Onze eerste tegenstander was FC Baal dat in zijn vorige wedstrijd brandhout had gemaakt van BO Beerzel.

Waar we vorig jaar steeds als een diesel begonnen werd vandaag van minuut 1 het tempo heel hoog gehouden. Grasheide zette meteen druk en met dat hoog tempo kwam Baal er echt niet uit. Grasheide kwam snel tot 4 - 1 voor maar erna was het duidelijk te merken dat we veel energie hadden opgebruikt in de beginfase. Baal kwam wat beter in de wedstrijd en Grasheide maakte zijn kansen niet af zodat we toch nog een spannend slot kenden. Na een 6 - 2 was het nog bibberen tot een 6 -5 maar al bij al op basis van de kansen had het verschil veel hoger moet zijn. Al bij al een verdiende overwinning.

Aangezien het kwaliteitsverschil tussen Baal en Beerzel vooraf duidelijk bleek(had de indruk dat Beerzel alhoewel met 8 spelers enkele jongere voetballertjes bij had)verliep de wedstrijd tegen Beerzel vrij eenvoudig. Grasheide won vrij makkelijk, toch een chapeau aan de tegenstander dat bleef strijden voor elke meter.

De finale zou gaan tegen RB Elzestraat dat zowel Betekom als Houtvenne wist te kloppen in zijn poulefase. Van RB Elzestraat was weinig geweten enkel dat ze 2 ploegjes hebben en zich in een 3 en 1 sterren reeks inschreven. Ze waren maar met 5 en hadden geen wissels, maar hadden wel een stevig ploegje met dan nog eens een talentvolle(n° 3)die nog eens voor 100% afwerkte. Onze jongens werden echter gestuwd door het publiek, meerdere jongens/ouders van andere ploegen kwamen ook kijken en de 1 - 0 was dan ook oververdiend. Daarna troffen we paal, keeper, en een 2de doelpunt hing echt in de lucht. Tot onze nummer 3 echter tot 2 keer toe op een uitbraak zeer gevleid de 1 - 2 kon scoren. Meteen erna troffen we met 2 - 2 raak maar daarna waren we eventjes niet scherp genoeg en vanuit een onmogelijke hoek werd het zowaar 2 - 4. Met nog 5 minuten op de klok moesten we nog minstens 2 keer scoren en RB Elzestraat kraakte ook echt. 4 - 4 met nog 2 minuten op de klok. Opnieuw kregen we nog een kans en op een uitbraak maakten we zelf aanstalten om het spel stil te leggen aangezien een speler van de red boys pijn had. Onze jongens begrepen dit effe moeilijk en vroegen me waarom ik riep om het spel stil te leggen maar op die manier winnen zou echt onfair zijn. Als een speler op die leeftijd echt pijn heeft moet het spel eventjes stil gelegd worden.
Zodoende zouden penalty's beslissen over deze wedstrijd. De Red Boys misten er 2 en onze jongens ramden de 3 eerste strafschoppen er werkelijk in.

Ik denk dat dit echt wel dubbel en dik verdiend was. Chapeau aan iedereen. Wat een binnenkomer voor BART als nieuwe trainer voor onze jongens. En wie was de scheids tijdens deze finale, inderdaad JORDI de trainer van afgelopen jaar.

In ieder geval een leuke starter van het seizoen. Volgende zaterdag spelen we op VV Duffel een tornooi.

De beker zal wekelijks verdeeld worden hetgeen ik nog op mail zet

Jongens echt heel sterk gespeeld vandaag, enkel nog iets meer onze kansen afmaken maar om eerlijk te zijn vind ik het combinatiespel veel belangrijker als dat. Mijn hoogtepunt vandaag was Karl - Reinhard die vanuit spitspositie kwam teruggelopen en zo een gemaakt doelpunt voorkwam om maar te zeggen dat het voorkomen van een goal ook even belangrijk kan zijn dan het maken ervan.