SV GRASHEIDE - WALEM B  6 - 2
SV GRASHEIDE - WALEM A  8 - 2
SV GRASHEIDE - KAPELLE O/D BOS 7 - 2

Storm en veel regen op korte termijn op paasmaandag en pasen zelf zorgden ervoor dat enkele tornooien werden afgelast. Walem beschikt echter over 3 veldjes en hun A veld waar we mochten op spelen ligt er nog perfect bij. Spelen dus was de boodschap en ik denk maar gelukkig ook. Er was wel veel wind maar deze blies voornamelijk langs de zijkant.

Oorspronkelijk moesten we Walem B - A - C partij geven maar bij aankomst bleek dat we in plaats van tegen de C ploeg van Walem we tegen Kapelle O/D Bos mochten aantreden. De wedstrijden zijn voor de fun en er is geen tornooiwinnaar maar sowieso hadden we hier vandaag finale gespeeld. 2 ploegen wonnen alle wedstrijden waaronder SV Grasheide. In elke wedstrijd hadden we duidelijk over 2 * 15 minuten de bovenhand.

De eerste wedstrijd was tegen Walem B, we wonnen in de competitie met ruim verschil maar wat me toen opviel aan deze ploeg was hun sterke doelman. Al in minuut 1 uit pakte hij uit met een geweldige redding maar toch kon hij niet voorkomen dat we na 8 minuten al 3 - 0 voor stonden. Ietwat gedragen door de wind werd Walem volledig weggedrukt. Walem herstelde het evenwicht en met 3 - 1 gingen we wisselen van richting. In helftje 2 gingen we door op ons elan en met 6 - 2 als eindstand was vooral voor de doelman van Walem een hoofdrol weggelegd.

Na de B ploeg mochten we aantreden tegen hun A ploegje. Zoals gezegd beschikt Walem over zowaar 3 ploegen en rond de 25 spelers van U8. Op een hoekschop kwamen we al snel 0 - 1 achter maar door een misverstand van hun keeper was het al even snel 1 - 1. Tot een 2 - 2 ging het gelijk op maar daarna was er geen houden aan. Nog voor de rust hadden we een 4 - 2 kloof uitgebouwd. Ook tijdens de 2de 15 minuten werd Walem weggedrukt, we speelden goed samen en met enkele mooie doelpunten kwam er een 8 - 2 eindstand op het bord.

Het is altijd leuk om tijdens een tornooi eens te spelen tegen ploegen die totaal onbekend zijn. Dit om een idee te krijgen van de sterkte van je ploeg want misschien zit je in een reeks waarbij je alles wint maar kom je er op een tornooi niet aan te pas. Of omgekeerd??

In onze laatste wedstrijd begonnen we vrij onzeker, de eerste 5 minuten had Kapelle O/D Bos de bovenhand en kwamen ze ook verdiend op voorsprong. Na de 0 - 2 kwamen we toch terug op ons gebruikelijke niveau. Nog voor de rust zetten we de scheve situatie recht en met 2 - 2 gingen we draaien. En na de rust kwam Kapelle O/D Bos niet meer onder de druk uit, eerst lukte de voorsprong steeds net niet maar éénmaal de 3 - 2 werd om de 2 minuten opnieuw gescoord. 7 - 2 was het eindresultaat.

Na de laatste match mochten we onze verdiende beker afhalen. Geen medaille maar iedereen krijgt een mooie beker en deze was dubbel en dik verdiend.

OK we weten dat iedereen graag zijn goaltje meepikt en soms zit het overhaast zijn er nog wat in maar in bepaalde omstandigheden combineerden we heel aardig en werd met mooi samenspel of na een mooie passing een speler helemaal alleen voor de doelman gezet. Chapeau jongens hiervoor!!! Teamgeest ten top.

En als kers op de taart hadden schijnbaar enkele ouders ook nog een hoofdprijs in de tombola gewonnen.

Aan iedereen trouwens een dikke proficiat, hopelijk kunnen we dit niveau nog een maandje aanhouden.

Volgend weekeend spelen we thuis tegen KV Bonheiden.