dinsdag 15 maart 2016

KFC PUTTE A - SV GRASHEIDE 6 - 8

Met een overwinning voor beide ploegen in de competitie stond vandaag de titel " ploeg van ' t stad " op het spel. Uit de vorige confrontaties weten we dat meestal de wedstrijdjes gelijk opgaand verlopen een licht voordeel misschien voor Grasheide. Putte is een heel faire tegenstander, hun trainer is super sportief maar zorgt er wel altijd voor dat zijn spelers opgeladen zijn om tegen onze jongens te spelen. En terecht ook, we weten dat ze weinig ruimte geven maar anderzijds scoren ze zelf ook vrij moeilijk.

Deze keer mochten we op hun A veld aantreden. mijn grootste vrees was dat we terug na een zeer sterke wedstrijd opnieuw zouden slabakken. Soms is wisselvalligheid nog een heel teer punt. En ja hoor de wedstrijd kon niet slechter starten na minuut 1 stonden we al 1 - 0 achter en had onze keeper Nathan zijn vinger pijn gedaan. Gedaan met keepen, Kenan nam zijn plaats in. Kwartje 1 verliep vrij evenwichtig en Alessio mocht verdiend zijn doelpunt scoren. 1 - 1 na 15 minuten spelen al bij al een juiste weergave van het spel.

Ook kwartje 2 verliep goed op en af en Sieben die een sterke wedstrijd speelde tekende voor de 2 - 1. Nu was het Putte dat echter vrij snel gelijkstelde. De wedstrijd kon beide kanten uit en door druk op de man en de bal konden we net voor rusten met een 2 - 3 stand de kleedkamers in, Putte kon wel scoren maar in hun eigen doel. Door de vrij lange afstand naar deze kleedkamers besloten beide ploegen buiten te blijven.

In kwartje 3 schoten we goed uit de startblokken, vrij snel scoorden we de 2 - 4. Putte kwam terug iets beter in het spel en onder belangstelling van een vrij talrijke en luidruchtige thuisaanhang kregen onze jongens het eventjes moeilijk. Putte scoorde de 3 - 4 en kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker. Maar net zoals vorige week was het daarna enkel Grasheide dat de klok sloeg, Zo konden we zowel in kwartje 3 als in het begin van kwartje 4 het verschil maken. Het wedstrijdbeeld speelde zich nu volledig af op het veld van Putte en met Mathis als afwerker van dienst kwamen we tot een veilige 4 - 8 voorsprong. Met een bal op de paal, een resem corners en Putte dat tot 4 maal toe aan de noodrem trok waarbij elke vrije trap tegen ofwel een hoofd, een buik of een been kwam had de score zeker hoger kunnen zijn. In tussentijd had ook Kenan zich pijn gedaan zodat met Alessio nu doelman nummer 3 op het veld stond. In de laatste 2 minuten scoorde Putte nog 2 keer, de laatste zelfs 3 minuten over tijd maar met een 6 - 8 eindstand kon Grasheide met de volle buit huiswaarts keren.

Over de hele wedstrijd gezien een logische overwinning, ongeveer 3/4 van de wedstrijd kampeerde Grasheide in de aanval, Putte gaf wel heel weinig ruimte weg en hield alles vrij gesloten en probeerde het via een snelle uitbraak.

We speelden al bij al een degelijke wedstrijd en op een 3 tal fases na hadden we steeds de bovenhand. Vandaag voor mij een duidelijke " man van de match ". Binnen ieder zijn mogelijkheden speelde Sieben De Bie zijn beste wedstrijd van het seizoen.

Volgende week paasweekend met op paasmaandag tornooi op Walem. Ik zet deze week nog de info op de blog.