dinsdag 17 november 2015

FC Houtvenne - SV Grasheide 4 - 9

Met de terugwedstrijd tegen Houtvenne zitten we ondertussen aan de 12de wedstrijd op een zaterdag. Houtvenne beschikt over een kunstgrasveld en vooraf had ik onze jongens gewaarschuwd dat dit toch iets anders speelt. De bal heeft meer snelheid en techniek komt hier iets meer uit de verf.
Ook de weersomstandigheden waren ietwat verschillend met de afgelopen weken. Kou en gure wind en tijdens de wedstrijd begon het ook nog stevig te regenen(smeltende sneeuwbuien).

Goed op tijd konden we starten. De wedstrijd begon vrij gelijkopgaand al viel het toch op dat het spelbeeld zich meer afspeelde op het speelveld van Houtvenne dan op het onze. Zonder grote kansen combineerden we aardig. Toch kwamen we op achterstand omdat we iets te weinig communiceerden. Hiervan kon Houtvenne profiteren maar meteen erop stonden de bordjes weer in evenwicht. Houtvenne kwam terug op voorsprong maar meteen erna scoorden we opnieuw tegen. Ook kwartje 2 verliep gelijkopgaand met licht overwicht voor Grasheide. Tot het einde van kwartje 2 we plotseling met 2 doelpunten kort na elkaar toch ons overwicht in doelpunten hadden omgezet.

Deze keer was het sowieso naar binnengaan, om ons zowel op te warmen, maar ook om iedereen te feliciteren voor het mooie samenspel. We bouwden mooie aanvallen op en speelden perfect SAMEN. Niet overhaast en op een gegeven moment vind je de vrije ruimte/man. Zo waren er 2 doelpunten waarbij we ons vastliepen, de bal teruglegden, al dan niet kantelden en zo een doelpunt konden maken. Knap gedaan jongens.

Tijdens de 2de helft wisten we vrij snel de score uit te bouwen tot 2 - 6. Het dient wel gezegd dat we eventjes meeval hadden toen Houtvenne tot 2 maal toe het kader trof. Zo milderden ze ook tot 3 - 6 maar telkens scoorden we tegen wanneer ze dichter kwamen. Meer zelfs als Houtvenne 1 keer scoorde wisten wij er 2 tegen te scoren en zodoende na 3 - 6 werd het meteen 3 - 8. Na de 4 - 8 wisten we ook meteen tegen te scoren alhoewel maar één keertje tot een 4 - 9 eindstand.

Vandaag in moeilijke weersomstandigheden, een veldje dat tijdens de 2de helft glad erbij lag pasten we ons perfect aan. Geen gemor, geen overhaasting maar rustig spelen op de helft van de tegenstander en de ruimte opzoekend. Elk doelpunt was bijna na een mooie combinatie.
Blijf zo verder doen jongens.

Vandaag was de man van de match : heel de ploeg. Iedereen droeg zijn steentje bij, Nathan zeer zeer sterk keepend, Mattias en Kenan weinig kansen weggevend en telkens de basis van de opbouw en rust uitstralend, Sieben en Rick hard werkend en de ruimtes opzoekend(was echt super tevreden over jullie wedstrijd), Alessio weer met 200% inzet(wel je verdedigende taken niet vergeten he makker!!!), Mathis de aangever en assistkoning van dienst en Florian vandaag de afwerker van dienst. Zoals meermaals aangehaald wie het doelpuntje maakt speelt geen rol, de basis is mogelijk belangrijker als het doelpuntje op zich. Vandaag speelden we als een HECHT TEAM en dit was er duidelijk aan te zien.

Volgende week spelen we onze laatste thuiswedstrijd van het jaar.