donderdag 9 januari 2020

VC RIJMENAM - SV GRASHEIDE 2 - 3

Rond de middag kreeg ik telefoon van Rijmenam dat ze over te weinig spelers beschikten. Ze hadden 6 jongens en dan aangevuld met hun U15 speler(die wel van 2007 is)kwamen ze aan 7 man. Ze vroegen of ik een speler wou afstaan want met een man minder spelen zagen ze niet zitten. Persoonlijk zou ik de vraag misschien niet stellen maar ook 2 jaar geleden tegen Hallaar stonden we iemand af, de meningen zijn hierover verdeeld maar sportiviteit is nog van een hoger belang dan het resultaat op zich. Op het tornooi in Wiekevorst waren wij met 7 man en niemand deed dit maar toch we deden onze plicht en niemand kan ons iets kwalijk nemen. Trouwens in Wiekevorst bereikten we de finale met een man minder, het is zeker geen voordeel maar onmogelijk is het ook niet en bovendien wist de 2de tegenstanders pas na de match dat we maar met 7 speelden.

Trouwens met die u15 speler kreeg Rijmenam wel een serieuze kwaliteitsinjectie, zodoende stond er zowaar 4 man in de ploeg die de nieuwsblad de cup nationaal ooit won. Anderzijds hun doelvrouw die sterk keept was een verlies voor hen maar sowieso verwachtte ik een moeilijke wedstrijd zeker als we nu deze keer op het kleine hobbelige C veldje moesten spelen. Een voetbalveld onwaardig, maar het toont nogmaals de energie die sommigen mensen in veldjes optimaal te krijgen in Grasheide steken, vergeet hier de verdienste van Jimmy niet. De scheids, de voorzitter van VCR floot wat mij betreft een goede wedstrijd.

Ik had 10 spelers, Elias en Jens deden mee met de U15 en ik besliste Jaro en Arno 30 minuten mee te laten doen met de tegenstander. Sommigen hadden het lastig met die beslissing om een speler af te staan waardoor de concentratie niet optimaal was. Alhoewel we begonnen sterk in de eerste 10 minuten 3 open doelkansen en 2 halve doelkansen maar respectievelijk 2 reddingen van de doelman voorkwamen een doelpunt van onze voorspelers Quinten - Karl en Mathis. De grootste kans was toen we centraal in het midden de bal tussen de flankspeler kregen en de laatste man maar zowel Quinten met een voorzetschot als Mathis die kwam inglijden net konden niet afwerken. De bal ging er niet in en zo kregen we het deksel op de neus, de afstand die te groot was tussen onze laatste man en doelman en waarbij we hun grote Marokkaanse jongen/spits te veel vrijheid gaven en die tot 2 keer toe kon afronden. 2 - 0 wel tegen de gang van het spel in. Ik besliste achteraan van posities te wisselen temeer we te onrustig hier acteerden.

Die positiewissel zorgde voor iets meer rust, Rik speelde een goede wedstrijd en Jasper gaf iets meer snelheid op de flank. We konden beginnen aan onze remonte en op een vrije trap van Mauro loste de keeper de bal en Mathis was goed gevolgd. Ook op een schot van Florian loste de doelman de bal maar kon Mathis net niet afwerken. In dit deel van de wedstrijd ging het goed op en af maar de mooiste aanval was waarbij Arno en Karl een goede 1 - 2 deden, de bal terug legden maar waarbij we de bal verkeerd raakten waardoor die overvloog, na de zoveelste stuiter op het veld. Ook Rijmenam kreeg 2 kansen, eentje na een gevaarlijke terugspeelbal maar waarbij Mauren net voor hun spits kon optreden en de trap tegen de speler gelukkig naast ging. En eentje waarbij hun linkervleugel na crosspas net niet kon afwerken in 1 tijd. Zodoende 2 - 1 na 30 minuten.

We bleven buiten en de tegenstander ging binnen. Kwartje 3 was en begon evenwichtig maar een mooie inspeelbal van Mauro zette Karl alleen voor doel die beheerst afwerkte. 2 - 2, het spelbeeld bleef evenwichtig maar het was altijd opletten met die grote speler vooraan terwijl achteraan een heel sterke speler acteerde bij VCR. We hadden evenwel de bovenhand maar op een counter kon Arno zowaar bijna scoren, gelukkig deed hij dit niet))). Kwartje 3 was redelijk slordig de spanning had meer de bovenhand op het mooie spel en dit was een kwartje met al bij al weinig kansen.

Kwartje 4 begon opnieuw evenwichtig maar Grasheide begon meer en meer druk uit te oefenen, zonder grote kansen. Ik had zo het gevoel wie eerst scoort wint deze match, 10 minuten voor tijd kreeg Florian de ruimte centraal, zijn trap strandde echter op de onderkant van de lat en hun doelman kon deze met geluk erna grijpen.Hier had Rijmenam enorm veel geluk. Maar met nog 8 minuten op de klok een voorzet van Mathis waarbij hun doelman de bal wel pakte maar deze dan door zijn benen liet schieten en in doel echt hobbelde. Een blunder laat ons eerlijk zijn maar soms krijg je toch loon naar werken, ik denk dat er weinig discussie kan over zijn dat grasheide gewoon de betere ploeg was. Hun doelman had goed gekeept maar hij zette zijn lichaam totaal verkeerd bij die fase. Rijmenam opteerde alles op alles te zetten en hun U15 speler met hun spits te wisselen, alleen hielden we alles achteraan toe. Mauren speelde trouwens heel de 2de helft goed mee. Dit is soms iets meer risicovol maar toch zie ik dit met momenten wel graag.

Zodoende onze eerste driepunter. Verdiend maar toch enkele opmerkingen vandaag :
* we gaven hun spits teveel vrijheid en toen we constant drukten in kwartje 1 dachten we te aanvallend en waren de ruimtes in de linies niet goed waardoor die doelpunten vielen.
* ik vind het nog altijd beter om te spelen dan met een forfait te winnen. Iedereen wil graag winnen maar uiteindelijk is er zelfs nog geen klassement
* ik vind het top na een 2 - 0 we rustig bleven de ruimte zoeken en onze momenten kozen. We zijn niet gaan panikeren en blijven voetballen. Hierdoor wonnen we ook deze wedstrijd.

Volgende week de derby tegen Putte A

jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...