maandag 14 oktober 2019

SV GRASHEIDE - KFC PUTTE A 1 - 3

Voor de eerste keer 12 man waardoor ik opteerde voor een eerste beurtrol. Intrinsiek is Putte A iets sterker dan onze ploeg maar ginder op Putte speelden we echt top, waardoor we ginder met de 3 punten gingen lopen. Vandaag was het omgekeerd, Putte won verdiend alhoewel het ook heel weinig uitgespeelde kansen kreeg.

Alleen had mijn voorlinie vandaag een off - day, alsook waren 2 van de 3 tegen doelpunten echte weggevers. Dit kan voorvallen het sierde onze jongens dat er bij het eerste doelpunt geen commentaar werd gegeven. Maar om eerlijk te zijn vond ik ons achteraan vrij goed spelen, hadden we die jongen zeker in de eerste helft heel goed onder controle, alleen lieten de voorste flanken hun verdedigende taken voor een groot stuk aan een ander over. Het leek wel alsof ze lood in hun schoenen hadden, we zijn ook maar mensen he en de ene dag is de andere niet. En het siert dat enkelen ook me kwamen zeggen dat het vandaag niet goed was, ik probeerde vooraan met meerdere posities maar nergens kwam enige structuur in. Ik had vooraf nochtans een schema gemaakt met wissels maar enkele jongens leken al na 10 minuten fysiek het lastig te hebben. Daarom koos ik achteraan voor de zekerheid die er stond want uiteindelijk zetten we steeds voldoende druk zodat de uitgespeelde kansen in feite op een hand te tellen waren.

In kwartje 1 had Putte licht overwicht zonder echte kansen, ook Grasheide kreeg geen kans bijeen gevoetbald. Een logische 0 - 0 leek het gevolg tot in feite uit nog geen kans toch een doelpunt viel. 0 - 1 na 15 minuten.

Kwartje 2 was ons beste kwartje, we speelden met driehoekjes en waren toen ook de betere ploeg, door meermaals een 1 - 2 konden we de vrije man vinden en na een schot nog eerst gepareerd door de doelman waren we goed gevolgd om gelijk te maken. Plots leken we gelanceerd maar hun laatste man speelde echt wel een heel sterke partij, goed positiespel en telkens won hij de duels. De fout die we dikwijls ook maken, we hebben echt geen goede ploeg met het hoofd is dat we dikwijls uittrappen en ingooien met een duel voor het hoofd. Dit verliezen we keer op keer waardoor de aanval meestal afgebroken is.

Je speelt zoals je traint zegt men steeds en van de momenten die ik zag op training viel het me op dat sommige jongens soms te weinig inzet tonen en niet scherp genoeg spelen. Als 1 of 2 man die taak nalaat wordt het voor de rest moeilijk om dit op te vangen.

In kwartje 3 had Putte de bovenhand weliswaar opnieuw zonder echt uitgespeelde kansen. Er was wel een goede redding maar erna toch weer een doelpunt dat we cadeau geven. 1 - 2 en tot 3 keer toe kregen we echt wel een uitgespeelde mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te trappen, 2 keer redde de doelman heel goed, hij keepte een goede partij ook en was beter in de opbouw dan op Putte.

In kwartje 4 kregen we nog een zeer grote kans op de gelijkmaker, maar laat ons eerlijk zijn de bal kwam heel hard aan en dit was zeker niet zo makkelijk dan dat het eruit zag. Putte loerde en de derde treffer hier was weinig tegen opgewassen, 6 minuten voor het einde en boeken toe. Grasheide verdiende misschien nog wel de aansluitingstreffer maar ook niet meer dan dat.

Terechte overwinning, ik zat vandaag te worstelen met de wissels want een 5 tal jongens zaten echt niet in de match. Onze snelheid kwam er ook totaal niet uit, volgende week gaan we scherper moeten zijn want tegen de sterkste ploeg uit de reeks Heultje gaan we anders met de billen bloot.