maandag 9 september 2019

KFC BEVEL - SV GRASHEIDE 1 - 2

Om meteen met een positieve noot binnen te vallen, onze tweede driepunter is binnen. Met een 6 op 9 kunnen we mooie cijfers voorleggen, alhoewel deze wedstrijd met voorsprong de minste van de 3 competitiewedstrijden was. Op Putte speelden we top, tegen Heultje meer dan ok en kenden we echt wel pech in kwartje 1 maar vandaag was het slap.

Op nochtans een mooi en groot veldje, in tegenstelling tot op het blad niet op kunstgras maar op het mooie A - veld. Alles was aanwezig voor beide ploegen om mooi voetbal te brengen met nog eens ideaal voetbalweer erbovenop, maar niets was minder waar. De wedstrijd was er vooral één van veel duels, veel afval aan beide zijdes en een tegenstander dat zeker niet de meest sportieve genoemd kon worden. En de scheids die deed er nog een streepje bovenop, zwak op alle fronten, telkens reageerde hij op een opmerking, hetgeen net verkeerd is.

Een wedstrijd wat mij betreft om snel te vergeten, alhoewel het vandaag niet lekker liep, toonden we in helftje 2 meer inzet en wonnen we ook meer de duels. Maar tijdens de eerste 30 minuten nadat we na ongeveer 20 seconden al op achterstand stonden, na balverlies op de flank, een voorzet die afwijkt en dan een speler die meteen moederziel alleen kan binnentrappen. Beide ploegen kregen geen goede aanval voor de rest tijdens de eerste 30 minuten ineen getimmerd, ofwel lag het spel stil na één van de vele fouten van de tegenstander waarbij we met de vrije trap niets deden, ofwel gooiden we in op het hoofd van de tegenstander, ofwel vonden we geen oplossing bij het uittrappen doordat er te weinig beweging was, ofwel was de bal sneller terug dan hij naar voren ging, kortom een wedstrijd zonder kansen aan beide zijdes. En de tegenstander die trok, vooral 3 spelers(11 - 10 en 4)waren bijzonder fel en speelden echt op het randje. Het mag zeker stevig zijn maar toen die 3 jongens tijdens helftje 2 bijna allen mijn richting stonden viel het me op dat ze constant duwden, trekten en bovendien verbaal ook soms geen blad voor de mond namen. Ze leken soms echt opgenaaid, zeker toen ze achter kwamen.

Bevel zelf was een ploeg dat het vooral van fysieke kracht diende te hebben, knokken voor elke bal, sterk met het hoofd maar voetbal was soms meer wegtrappen, het deed soms echt pijn aan de ogen. Ook zij konden in de eerste helft geen halve kans bijeen voetballen, het was zeker geen mooie match om naar te kijken.

De scheids had zowat hetzelfde probleem dan onze ploeg, we(velen) hebben het o zo moeilijk met kritiek en reageren meestal verkeerd. Ik kon vandaag geen enkele speler uitpikken die op niveau acteerde en iedereen reageert anders maar de drive was tijdens helftje 1 ver te zoeken. Het is enkel mijn taak om proberen het beter te laten lopen, als het goed is moet men dit ook aanhalen en doen we zeker, maar er was weinig goed te melden.

En ook opnieuw in helftje 2 meteen balverlies, de 2 de kans voor de tegenstander. Geleidelijk gingen we dan toch iets beter spelen, wonnen vooral iets meer de duels zonder grote kansen en typisch aan de match een holderdebolder bal en de gelijkmaker. Eventjes was toch het spelbeeld voornamelijk op de helft van de tegenstander en doelpunt 2 was zowaar één van de weinige goede aanvallen vandaag.
Zo konden we met een 1 - 2 naar kwartje 4 waarbij onze tegenstander nog bitsiger begon te spelen, om eerlijk te zijn zelfs onsportief. Constant verbaal jongens proberen uit hun spel te brengen en spijtig genoeg kunnen we dit soms moeilijk van ons afzetten, een bal in ons voordeel waarbij zij dan meteen een aanval doen. Een bal vlak voor mij neus die voor ons buiten ging waarbij hun trainer meteen riep dat het voor hun was, ikzelf heb 4 keer gemeld dat zij bal hadden toen wij buitentrapten, ik heb hem hier ook over aangesproken, het faire was ver te zoeken(niet gezien sprak hij, zijn reactie deed vermoeden dat hij het wel degelijk gezien had). Het positieve is wel dat we rustig bleven, chapeau hiervoor en dat uiteindelijk de tegenstander geen enkele uitgespeelde kans kreeg. In feite hadden wij op het einde de 1 - 3 dienen te maken, alhoewel de scheids ook echt tegenwerkte, een overduidelijke fout op Jens, waarbij Jens zijn voet te hoog had gehouden en zo een vrije trap omdat ze anders toch geen kans bijeenkregen. Dan maar 3 minuten laten overspelen, dezelfde man floot afgelopen seizoen te vroeg nog af toen het spel 3 minuten stil lag en zij 1 doelpunt in het voordeel hadden.
We hielden al bij al makkelijk stand, maar om eerlijk te zijn verdiende geen enkel ploeg om vandaag te winnen.

En om dan met een positieve noot te eindigen, schijnbaar is slecht spelen en winnen een kunst op zich.

Kortom een non - match van beide ploegen, een scheids die een hoofdrol opeiste(je moet er respect voor hebben maar ik denk toch dat sommigen dit doen om in de belangstelling te staan)en een tegenstander dat zich helemaal opnaaide.

Doelpunten : Quinten 2
Assists : Karl 1