maandag 25 februari 2019

SV GRASHEIDE - KFC PUTTE B 1 - 1

Na de wedstrijd op Putte en tegen de A ploeg vroeg hun trainer om ook eens een vriendenwedstrijd te spelen tegen hun B ploeg. Deze ploeg zit in de reeks momenteel met oa Bevel/Beerzel en Berlaar, tegenstanders van voor de winterstop.

Het kwaliteitsverschil tussen de A en deze B ploeg is merkbaar alhoewel ze achteraan heel gegroepeerd verdedigen en proberen elke ruimte kort te houden en bijna steeds een dubbele dekking  nemen. Ze kennen onze ploeg ook heel goed, hun trainer anticipeert hier ook heel goed op, hetgeen zijn recht is.

De eerste 5 - 6 minuten waren vrij gelijkopgaand maar vanaf dan kwam Putte met moeite over de middenlijn, een beetje zoals onze wedstrijd op racing Mechelen maar dan wat in de omgekeerde richting. De kansen en de druk werden naarmate de kwartje 1 naar kwartje 2 volgde groter en groter, alleen de bal wilde er niet ingaan, hun doelman weten we is heel sterk en achteraan lieten ze heel weinig ruimte. Maar sowieso hadden we minstens met 1 of zelfs 2 doelpunten moeten gaan rusten.

Door afwezigheid van Jasper en Quinten waren er maar 9 jongens en nadat Rik last had van buikpijn waren er geen wisselmogelijkheden meer. Rik werd wel opgelapt en kon zodoende toch de 2de helft nog spelen.

Ook in kwartje 3 hetzelfde spelbeeld Grasheide dat constant op de helft van de tegenstander speelde maar op de helft van het veld stond er zowaar 15 man, uitgezonderd Mauren was het soms een mierenhoop, er lag heel weinig ruimte, slechts 1 jongen speelde wat naar voren, overal had je bijna een dubbel gordel. Maar de druk werd toch te hoog en een oververdiend doelpunt viel. in die fase hadden we de wedstrijd steeds moeten beslissen, hetgeen we nalieten.

In kwartje 4 ging de tegenstander toch opener spelen waardoor er langs beide zijdes meer ruimte kwam. In de eerste 6 - 7 minuten kreeg Grasheide hierdoor tot 2 maal toe een bijzonder grote kans maar we misten telkens om de wedstrijd in zijn definitieve plooi te krijgen. Ook maakte de tegenstander enkele foutjes door de aanval eruit te halen, soms op het randje zonder er echt over te gaan. En op een 4 tal minuten voor het einde kregen we letterlijk het deksel op de neus op tot dan misschien de enigste echte kans tussen de palen werd het zowaar 1 - 1. Effe was het nog opletten want onze jongens kregen het fysiek lastig, de ruimtes werden eventjes groot maar op hun 2de kans bracht Mauren redding, dit had er ook wel wat over geweest.

Zodoende een 1 - 1 gelijkspel en onze 5de wedstrijd na elkander zonder nederlaag. Op woensdag 13/03 spelen we thuis tegen Bonheiden, toch wel één van de sterkste ploegen uit de reeks. Hopelijk is iedereen hiertegen uitgeziekt(4 jongens zaten nog hard te kuchen vooraf), zijn er geen gekwetsten en halen we terug het niveau van onze 2de helft tegen Rumst en onze wedstrijd tegen Wavria alsook kwartje 1 van tegen Muizen.

Bonheiden is met enkel een nederlaag op Wavria ook de leider in het klassement, Wavria(die verloren enkel van ons maar speelden 1 wedstrijd minder dan Bonheiden) volgt dan en hierna Grasheide en Leest tesamen, zodat we momenteel zelfs Putte en Muizen achter ons laten waar we toch voorlopig fier op mogen zijn. RC Mechelen en Rumst sluiten de rij.

De doelstelling is om in de terugronde een gelijkaardig aantal punten te halen dan voorheen, geen makkelijke maar zeker geen onmogelijke opdracht als we ons beste niveau halen.

Geniet van de krokusvakantie, we spelen 2 weekends niet maar daarna volgt een drukke periode.