woensdag 28 maart 2018

WEDSTRIJD BERLAAR EN TORNOOI BERLAAR

SV GRASHEIDE - RITA BERLAAR 4 - 3

De week met en voor Pasen is/was het zowat alles "Berlaar" dat de klok slaagt/sloeg. Als test naar een niveau hoger hadden we de A ploeg van Berlaar als tegenstander gevraagd, ze speelden voor de winterstop als Lierse provinciaal. Binnenkort hebben we ook nog eens Ramsel als 2de test.

Voetballend kunnen we een hoger niveau denk ik zeker wel aan, maar zou dit voldoende zijn? Remember de powerplay op Herenthout, alhoewel dit eenmalig was heeft dit ons toch doen twijfelen toen.
Door de uurwissel afgelopen week konden we toch nog op ons gebruikelijke veldje aantreden. Om de duisternis tegen te gaan zouden de pauzes wel beperkt blijven. Door afwezigheid van onze gekwetsten Jaro en Elias alsook van Quinten en Jasper kwamen Alessio en Kenan ons versterken. Zodoende speelden we met een halve U10(5 spelers) en een halve U11 ploeg(4 spelers).

De wedstrijd zelf begon vrij gelijkopgaand. Berlaar hanteerde telkens een hoge bal hetgeen effe aanpassen was en waar we het ook moeilijk mee hadden. De schrik zit er nog in om in die duels te gaan, te koppen waardoor dit steeds dreigend was. Het mooiere voetbal kwam zeker in de beginfase van onze jongens en dit werd ook beloond. Het was Alessio die een mooie actie uit zijn mouwen schudde een voorzet tot bij Mathis en 1 - 0. Daarna was het de beurt aan Mathis om een mooi actie uit zijn mouwen te schudden tot bij Florian en 2 - 0. En nog was het niet gedaan opnieuw Mathis als aangever tot bij Karl en 3 - 0. Dit was effe schrikken toch, het verschil was dat Grasheide voetbal speelde en Berlaar heel de opbouw oversloeg. Je ziet het is niet omdat ze groter en ouder zijn dat ze daarom ook beter zijn. Voetbal is simpel, de tegenstander achter de bal laten hollen en zelf mooi samenspelen. Berlaar prikte toch een keertje tegen na onze eerste fout achteraan, alhoewel de hoge bal toch altijd voor dreiging zorgde. We speelden achteraan onder leiding van Mauren/Rik bijzonder sterk en gaven zo goed als geen kansen weg. Ook Kenan/Jens en Mauro hielden alles op slot. En toen Mauro op doel trapte devieerde de bal via een tegenstander tot 4 - 1 als ruststand.

Al bij al een zeker geen onverdiende tussenstand alhoewel we ook wel heel efficiënt waren, maar de aanvallen waren verzorgd. Ook tijdens helftje 2 ging het vrij gelijkopgaand, de mooiere combinaties kwamen van onze jongens maar beetje bij beetje verhoogde Berlaar toch de druk. Op einde van het derde kwartje werd dit beloond met een 4 - 2 tussenstand. Tijdens het laatste kwartje kwam Berlaar tot op 1 doelpuntje na misschien een vrij gelukkige goal maar in de laatste 10 minuten hadden we het echt wel lastig. Zonder grote kansen was Berlaar toch wel de betere ploeg en de duels begonnen we weg te geven. We overleefden de storm en konden zo met 4 - 3 zegevieren.

Dikke proficiat jongens, misschien had een gelijkspel billijker geweest maar achteraan speelden we heel sterk en vooraan waren er zeker mooie combinaties!!! Maar voor mij de man(nen) van de match waren toch wel duidelijk Alessio en Kenan. Dit was iets meer dan depaneren, beiden speelden sowieso hun beste wedstrijd voor de U11 dit seizoen))). Echt jongens zonder 1 april grap dit was beregoed!!!!

TORNOOI BERLAAR

SV GRASHEIDE - KFC KATELIJNE 0 - 2
SV GRASHEIDE - BERLAAR 2 - 1
SV GRASHEIDE - KESSEL UNITED 6 - 3

Na de wedstrijd tegen Berlaar nu het tornooi op Berlaar. Onze eerste tegenstander was de provinciale ploeg van Katelijne, ze waren hier met een volledige U11 ploeg. Dit was een vrij gesloten wedstrijd, Katelijne had de overhand maar ving hen heel goed op. Zodoende was dit een vrij kansarme wedstrijd tijdens de eerste 10 minuten alhoewel de dreiging voornamelijk van de tegenstander uitging. Af en toe probeerden ze eens van afstand maar toch legden we voldoende druk erop zodat het ofwel de richting ofwel de kracht miste ofwel werd afgeblokt. Jasper kwam ook tot 2 keer toe goed uit maar net voor affluiten van kwartje 1 was er plots een botsing met hun spits waarbij de bal zo toch nog in doel dwarrelde. Volgens sommigen was dit een fout, je kunt hier inderdaad over discuteren maar beiden gingen vol voor de bal en inderdaad de tegenstander trapte op de knie van Jasper maar dit was volledig in het doorschuiven. Ik heb er ook geen opmerking over gemaakt, het belangrijkste was dat Jasper verder kon.
Tijdens de 2 de helft kwam Grasheide toch iets beter in het spel maar al bij al voetbalden we te weinig kansen bijeen, ook mede doordat hun verdediging stevig en snel was. Op een perfecte uitbraak kon toch hun staartje nog de meubelen redden. Katelijne scoorde nog 1 keer al bij al een verdiende overwinning, alhoewel op ons beste niveau dit zeker over 20 minuten geen verloren wedstrijd was.

Wedstrijd 2 was tegen de thuisploeg, een mengeling van U10 en U11 en van meerdere ploegen, tijdens de rust wisselde bijna het hele team. De fout die we hierbij maakten was om mede in het spel van de tegenstander te gaan,  hoge ballen, knokken voor de bal met als gevolg dat we niet tot voetballen toekwamen. Meer zelfs Berlaar trapte een zondagsbal richting doel die dan nog eens binnen ging net voor het affluiten. 10 minuten restte ons nog om dit recht te trekken maar Berlaar onder luide aanwezigheid van veel supporters ging er vol voor. 1 speler vooraan houden en voor de rest lange bal en zo ver mogelijk weg. Gelukkig viel de gelijkmaker meteen na de wissel maar doelpunt 2 was toch wel via een gelukje. Een trap die werd afgeblokt hobbelde zo in doel. Daarna verzuimden we tot 2 keer toe het af te maken maar op het einde kwamen we goed weg nadat een bal tegen het doelkader werd getrapt. 2 - 1 weliswaar een logische overwinning maar toch was dit kantje boord.

Als laatste troffen we Kessel United een ploeg die 2 U10 en 2 U11 ploegen heeft waarvan er 1 onder U12 uitkomt. Ze speelden gelijk tegen Katelijne en wonnen van Berlaar. Dit was schijnbaar ook een mengeling van meerdere ploegen maar wat me vooral opviel vooraan hadden ze enkele heel dribbelvaardige spelers maar achteraan speelden ze veel en veel te hoog. Kessel drukte in het begin maar telkens met een snelle uitbraak werden ze koud gepakt en dit tot 3 - 0 waarbij we nog 2 keer een grote kans lieten liggen. Kessel milderde nog maar meteen erna opnieuw een uitbraak 4 - 1. Tijdens kwartje 2 had Kessel het nog steeds niet door dat we met snelle jongens zitten en wel degelijk goed over de grond kunnen voetballen 5 - 1. Effe leek de wedstrijd te kantelen na 2 harde trappen tot 5 - 3 maar onze jongens stelden orde op zaken tot een 6 - 3 eindstand. Dit was toch wel een bizarre wedstrijd 9 doelpunten in 20 minuten en dit verdeeld over beide ploegen. Dit was zonder twijfel onze beste wedstrijd en zo werden we met 6 op 9 tweede in de stand na Katelijne dat 7 op 9 behaalde, Kessel werd derde met 4 op 9.

Zodoende spelen we voor plaats 5 tem 8 aanstaande maandag en dit van 16 ploegen. Ik wil bij deze nog Milan bedanken om mede te spelen en naarmate de wedstrijden verder liepen kwam hij beter en beter in het ritme. Goed gedaan makker.

Maandag spelen we om 9.45 uur en 11.15 uur. Aanwezig zijn om 9.05 uur, ten laatste 9.10 uur aangekleed in de kleedkamer.

Wat de strafschoppen betreft dit was wisselvallig, een beetje op zijn Belgisch. Niemand scoorde 3 op 3 denk ik zelfs.