maandag 12 februari 2018

RITA BERLAAR - SV GRASHEIDE 0 - 12

Ik denk dat de tactiek van beide coaches voor de wedstrijd bijzonder verschillend was. Onze jongens kregen de taak om de bal rond te laten gaan en proberen te voetballen, terwijl de tegenstander de taak kreeg om ons het voetballen te beletten. Enkele jongens werden dan ook duidelijk geviseerd. Fout na fout gebeurde er en de eerste 15 minuten was voetballen bijzonder moeilijk. Op een corner ging men zelfs spelers volledig vasthouden. Sommige spelers kregen een dubbele dekking en als hij de ene man voorbij was schoffelde speler 2 hem maar op de grond. Hoekschoppen moesten duidelijk vermeden worden want telkens benadrukte de tegenstander dit. Berlaar speelde met 7 man achteraan en vooraan moest 1 speler naar elke bal lopen.

Gevolg na 15 minuten was duidelijk overwicht voor Grasheide maar grote kansen die uitbleven. We speelden wel te traag en op de snelheid van de tegenstander. Onze jongens kregen de taak sneller te spelen en blijven over de grond te voetballen, kansen zouden er sowieso komen want Berlaar kon dit onmogelijk blijven belopen. Toen na minuut 20 de zoveelste fout werd gemaakt maakte ik wel effe de opmerking van het toch wat sportief te houden. En toen na minuut 21 het eerste doelpunt viel was de ban duidelijk gebroken. De looplijnen werden groter en Berlaar kreeg niet elk gaatje meer dicht belopen. Zo scoorden we in een mum van tijd de 0 - 3 en leek de wedstrijd gespeeld.

Taak was vooral blijven combineren en de bal het werk te laten doen. Over de 2 de helft kunnen we kort zijn Berlaar liep achter een ongrijpbare bal. Hun enigste middel voor wat weerwerk te beiden was overtredingen maken. Fouten bij de vleet en moest er vandaag met kaarten gespeeld worden dan denk ik dat er wel wat gevallen waren. We voetbalden kans na kans bij elkaar om uiteindelijk op 0 - 12 te stranden. Een laat ons zeggen iets te makkelijke zege.

In zo'n wedstrijd wil iedereen graag zijn doelpuntje maken hetgeen begrijpelijk is. Maar wat me vooral bij blijft is dat we vandaag GEEN ENKELE KANS WEGGAVEN. We bleven in positie lopen en elk gaatje werd dichtgelopen. En meer nog onze doelmannen kregen enkel ballen waarbij onze jongens de bal terugspeelden. SUPER IS DIT opbouw vanuit de doelman. Toch 1 kleine opmerking we kregen een 2 tal doeltrappen en ipv de opbouw gingen we uittrappen, in een volgende wedstrijd wanneer we niet onder druk staan moeten we dit al voetballend doen!!!

De grote sterkte momenteel van onze ploeg is dat er een TEAM staat, enkele jongens die makkelijk scoren(Mathis - Karl - Quinten), enkele jongens die een grote progressie maakten(Jaro - Mauren)met een sterke doelman ook als gevolg, enkele spelers die alle gaatjes dichten, het spel verdelen en een groot loopvermogen hebben(Florian - Rik - Jasper)en onze verdediging(Jens - Elias en Mauro)die er staat en een echt blok vormen. Je bent niets met 10 sterk individualiste spelers, je hebt een team nodig waarbij iedereen zijn taak heeft.

Hallaar en Heikant volgen nu moest het verschil te groot zijn(afhankelijk ook hoe ze zullen komen)dan ga ik opnieuw wat van posities wisselen, hetgeen ik vandaag maar beperkt gedaan heb(op uitzondering van Jens op het laatste kopje gezet)

Aangezien er geen band was vandaag geen kapitein normaal ging Karl dit zijn dus dit is voor hem voor een volgende keer. Bij deze mijn excuses hiervoor.

Een man van de match is moeilijk aan te duiden, niemand stak er bovenuit we speelden als een volwaardig team doch op basis van de vorige prestaties ook mag Mauro kapitein nu zaterdag zijn.

Doelpunten(Mathis 4/Quinten - Karl 2/Jaro - Jasper - Jens en Mauro 1)