TORNOOI KFC OOSTERZONEN

SV GRASHEIDE - KFC HEULTJE 1 - 0
SV GRASHEIDE - KFC OOSTERZONEN 2 - 1
SV GRASHEIDE - OG VORSELAAR 0 - 5

Voor de 2de keer in 2 maand tijd zakten we af naar het mooie kunstgrasveld van Oosterzonen. Ook de tegenstanders waren quasi gelijk enkel Heultje nam de plaats in van Olen United. En ook het schema was gelijkaardig, eerst Heultje(ipv Olen), als tweede Oosterzonen en als derde Og Vorselaar.

In de vorige editie konden we geen doelpunt kunnen maken, alhoewel we zeker tegen Oosterzonen wat mogelijkheden toen kregen en de betere ploeg waren. OG Vorselaar was toen een maatje te sterk, er zijn maar 3 provinciale reeksen in de provincie Antwerpen en maar eentje op 3 sterren niveau, laat deze ploeg één van de 6 - 7 ploegen hierin zijn. Ik had bewust de tegenstanders pas net voor de wedstrijd gemeld want anders zouden ze teveel met deze ploeg in hun hoofd zitten. Deze ploeg benadert het niveau van KSK Heist, over 20 minuten vorige keer vond ik deze ploeg zelfs nog iets sterker. Nu Vorselaar heeft meerdere ploegjes maar schijnbaar zakken ze enkel(zonder enige mengeling)af met dezelfde jongens naar dit tornooi.

Tegenstander 1 was KFC Heultje een ploeg die me volledig onbekend was. Heultje zelf combineerde de eerste minuten van de wedstrijd aardig zonder noemenswaardige doelkansen. Maar toen Grasheide voor de eerste keer tegenprikte was het meteen raak, met een strak laag getrapt schot in de hoek stond een 1 - 0 op het bord. Meteen erna kregen onze jongens een 2de doelkans maar deze keer scheerde deze aan de verkeerde kant van de paal. Heultje had het moeilijk met te combineren, hetgeen hoofdzakelijk kwam doordat we hoog druk zetten. Hierdoor raakten ze moeilijk over de middenlijn en bleven kansen uit. Grasheide zelf kreeg tot 2 - 3 keer een grote kans maar meestal treuzelden we iets te lang waardoor de uiteindelijke opening dicht werd gelopen. Vanop afstand dreigden we ook nog 2 keer maar de grootste kans kwam aan de overzijde toen plotseling Heultje een mooie aanval in elkaar stak en  hun rechtsbuiten alleen voor doel opdook, gelukkig raakte hij de bal verkeerd waardoor de kans verkeken was. Dit was trouwens in de voorlaatste minuut vermoedelijk had dan een gelijkspel op het scorebord gestaan. Over de 20 minuten was op basis van de kansen de uitslag wel te rechtvaardigen.

Op naar Oosterzonen de thuisploeg. Ook zij beschikken over meerdere ploegjes, doch zij mengen wel degelijk er waren duidelijk enkele andere spelers bij. Vooral de gestalte aan hun rechterzijde viel me op terwijl in het midden en vooraan eerder minder gestalte aanwezig was. In de eerste 2 - 3 minuten combineerde Oosterzonen beter wederom zonder doelkansen maar bij de eerste tegenaanval konden we met een afgeweken bal toch hun doelman verschalken. Oosterzonen scoorde evenwel binnen de minuut de gelijkmaker maar onze jongens kwamen 2 minuten later opnieuw op voorsprong. Het geluk van de afgeweken bal in de beginfase werd gecompenseerd door een speler die de bal nog van de lijn keerde zonder dat hij het zelf besefte kreeg hij de bal tegen zijn lichaam. Oosterzonen probeerde wel maar een sterke Jasper stond achteraan echt pal. Het tempo ging wat uit de wedstrijd hetgeen uiteraard in het voordeel van onze jongens was, de ene ingooi na de andere zorgde telkens voor tijdswinst. En de scheids die floot dan nog een minuut te vroeg af. Zodoende was onze 2 de overwinning een feit.

Als laatste troffen we dan OG Vorselaar. Ik hoopte dat de 2 overwinningen hun wat moed zouden geven maar al snel was duidelijk dat zowel in gestalte, positiespel, loopvermogen, en vermoedelijk ook leeftijd dit team al hoger staat. Ook in kracht want toen ik effe iets zegde op een al dan niet overtreding bleek dit een schouderduw te zijn volgens de scheids, die heel weinig floot. Dat we de wet van sterkste moesten ondergaan hier heb ik weinig moeite mee maar dat dan nog geen excuses worden aangeboden als wij uitbreken en alleen voor de keeper zouden komen dit vond ik persoonlijk niet echt fair. Ik had iets verdedigender kunnen spelen misschien waren het dan geen forfaitcijfers geweest maar er zat toch meermaals een goaltje in. Maar elke fout werd afgestraft en als wij een overtreding maakten ging een speler van 20 m loeihard binnentrappen. Wat zo'n ploeg eraan heeft om enkel zijn sterkste spelers op te stellen en zijn andere ploegen niet te laten meedoen of eens te mengen, dit ontgaat me volledig. Mar soit laat het als een leerschool beschouwen.

Met 2 op 3 overwinningen konden we zeker tevreden huiswaarts keren. Nu 2 weken geen wedstrijden, begin januari spelen we indoor op vrijdagmiddag. Op het 2de deel van de competitie is het nog effe wachten, hopelijk volgt deze snel.

Indoor vrijdag spelen we 5 - 5 , kapitein mag dan Karl zijn