woensdag 15 februari 2017

SV GRASHEIDE - KFC HERENTHOUT B 11 - 7

SV GRASHEIDE - KFC HERENTHOUT B 11 - 7

Vandaag ploegje 2 van Herenthout als tegenstander. De enigste ploeg waar we ook in de heenronde tegen speelden. Zoals vorige week reeds aangehaald beschikt Herenthout over 3 ploegjes die ze bij benadering evenwaardig verdelen.

Sieben moest gekwetst afhaken en Mattias kon er niet bij zijn, alsook Karl - Reinhard. Zodoende waren we met 6 spelers zijnde Nathan - Kenan - Mathis - Florian - Alessio en Louis.
Op Herenthout indertijd wonnen we vrij makkelijk thuis was het veel lastiger. Ook die grote jongen was er vandaag terug bij.

De wedstrijd zelf begon vrij evenwichtig kansen langs beide zijdes met een licht voordeel voor Grasheide. Beide doelmannen hielden hun netten vrij langs schoon tot Herenthout toch een beetje tegen de gang van het spel in op 0 - 1 kwam. Grasheide kwam evenwel snel langszij en ging nog voor het einde van dit kwartje met het kleinste verschil(2 - 1) rusten.

Ook kwartje 2 was vrij gelijkopgaand. Grasheide kwam 3 - 1 voor maar Herenthout kwam opnieuw tot op 1 doelpunt. Het spel ging goed op en af maar onze jongens hadden toch licht overwicht zodat we tot 5 - 2 uitliepen. Hierbij 2 doelpunten van Louis die vandaag een sterke eerste helft speelde. Nog voor rusten kwam Herenthout terug tot een 5 - 3 ruststand.

Onze jongens associëren winnen met goed spelen en verliezen met slecht spelen. Tijdens de rust stonden we wel voor maar toch vond ik het spelbeeld nog niet naar behoren. Als we top zijn is dit een tegenstander waar het verschil groter is. Uiteraard is een spannende wedstrijd veel leuker maar net zoals vorige week haalden we niet het niveau van bv op Putte en Tongerlo. Toen lag het tempo veel en veel hoger. We speelden een beetje op hun tempo waardoor het spel traag ging, er te weinig snelheid in onze acties zat.

Deze boodschap was toch wel overgekomen want kwartje 3 was met voorsprong onze beste 15 minuten. We verhoogden het tempo en Herenthout had het heel lastig en kwam met moeite nog over de middenlijn. Onze sterkhouders speelden terug op hun oude niveau en in een mum van tijd was de wedstrijd gespeeld van 5 - 3 ging het in 10 minuten naar 9 - 3 om dan uiteindelijk uit te komen tot een 10 - 4 tussenstand na kwartje 3.

Aangezien de wedstrijd gespeeld was opteerde ik om Mathis reeds door te schuiven naar de U10. Gelukkig kwamen we snel 11 - 4 voor want erna kregen we het nog lastig mede doordat Kenan kampte met een kwetsuur en er werd geschoven met posities die jongens niet gewoon zijn. Voor dit kwartje maakte me dit weinig uit maar het evenwicht in de ploeg was eventjes weg en niet dat we volledig werden weggedrukt maar het juist lopen in een bepaalde positie is en blijft een werkpunt. Zodoende kon Herenthout nog milderen tot een 11 - 7 eindstand.

Wat me vandaag het meeste plezierde was dat alle 5 de spelers een doelpunt maakte. Niet alleen onze sterkhouders maar elke speler pikte zijn doelpuntje mee. Vandaag ook geen gezeur van de spelers hetgeen me eveneens blij maakte, iedereen deed zijn best om zijn taken uit te oefenen.

Volgende week zijn we een weekendje vrij het gaat denk ik deugd doen want de laatste 2 weken liep het iets minder. Daarna wacht ons een 3 sterren ploeg met name Emblem dat beschikt over 3 U9 ploegjes waarbij wij nog eens hun sterkste geheel treffen, ze wonnen vorige week met 20 doelpunten verschil van onze tegenstander van vandaag.

Man van de match : Louis

Doelpunten : Kenan 1/Louis - Alessio - Mathis 2/Florian 4

Jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...