dinsdag 31 januari 2017

SV GRASHEIDE - KSK HERENTALS 11 - 10

SV GRASHEIDE - KSK SEFA HERENTALS 11 - 10

Opnieuw troffen we vandaag een vrij onbekende tegenstander namelijk KSK SEFA HERENTALS. Alhoewel er 8 spelers op het blad stonden waren er maar 5 spelers present van de tegenstander, schijnbaar hadden er enkele spelers griep. Het moet wel gezegd de 5 aanwezige jongens waren een sterk geheel en daar hadden we vandaag meer dan onze handen aan vol.

Door het spelen tijdens vorst en regen lag het A veld er zwaar bij. Het was duidelijk merkbaar dat dit zijn weerslag toch wel had op het veldje. Geen biljart zoals gewoonlijk maar toch wel wat kale plekken. Alhoewel men duidelijk merkte dat men er nog aan gewerkt had om toch zo optimaal mogelijk te kunnen spelen.

Sieben had een beurtrol en Louis die moest afzeggen ook wegens ziekte. Zodoende speelden we met Nathan in doel/Kenan- Mattias staartje/Florian - Mathis als vleugel en Alessio als kopje tijdens kwartje 1. En in tegenstelling tot we gewoon zijn begonnen we scherp aan de wedstrijd. Vooral Mathis was heel bedrijvig en hij tekende dan ook voor de eerste 2 doelpunten. Tijdens dit eerste kwartje hadden beide doelmannen een hoofdrol door meermaals gepast tussen te komen. Uiteindelijk moesten beiden zich wel 2 keer gewonnen geven tot een 2 - 2 ruststand. Tijdens dit kwartje had Grasheide een licht overwicht maar de gelijke tussenstand was op basis van de kansen wel een correcte weergave.

Tijdens kwartje 2 herschikte ik de ploeg door Mathis achteraan te laten postvatten, Alessio - Florian en Kenan als vleugel te zetten en Mattias op kopje. De reden hiervoor was dat dit een stevige tegenstander was en ik vooral in de opbouw van achteraan wilde spelen. Grasheide had in dit kwartje ook overwicht en liep uit tot 4 - 2. Herentals milderde echter doordat we eventjes onze verdedigende taken vergaten, voor mij een vermijdbaar doelpunt in onze betere periode. Net voor de rust wist Alessio nog er eentje binnen te trappen nadat hij goed gevolgd was. Zodoende gingen we rusten met een 5 - 3 ruststand.

Het was duidelijk dat dit nog geen gewonnen partij was. Herentals had 5 goede spelers bij, ter info ze hebben enkele spelers die voorheen ook op provinciaal niveau speelden. Hun doelman was ook iemand die goed meevoetbalde en sterk in het uitkomen was. We hadden wel het voordeel van een wissel te hebben, onze jongens kregen de taak het fysiek zwaar te maken zodat wij met de wissel in het voordeel zouden zijn.

Maar het plan viel al snel in duigen. Toen beide ploegen terug het veld betraden wist de trainer van Herentals me te melden dat hun spits geen zin meer had, hij voelde zich al dan niet wat ziekjes. Om eerlijk te zijn was hiervan in de eerste helft weinig te merken want met deze stevige jongen hadden we het heel lastig. 4 tegen 5 spelen vond ikzelf niet leuk vermoedelijk hadden we dan wel makkelijk gewonnen doch op die manier dit is echt niet OK. 4 tegen 4 was voor mij ook geen optie temeer dan het veld veel te groot was voor zo weinig spelers. Er werd overeen dan maar gekomen dat KENAN MET DE TEGENSTANDER ZOU MEESPELEN. Volgens sommigen had ik dit beter niet gedaan maar om eerlijk te zijn Kenan wilde dit(is echt super sportief van hem) en het was voor iedereen leuker zo. Zoals 2 weken geleden hier heeft niemand iets aan.

En met Kenan in de ploeg van Herentals kregen we het moeilijker en moeilijker. We kwamen nog met een gelukje tot 6 - 3 maar effe later stond het al snel 6 - 4. En na een mooie pas van Kenan wist Herentals zowaar de aansluitingstreffer te scoren. Grasheide scoorde opnieuw tot 7 - 5 en nu kwam Herentals ook met een gelukje tot 7 - 6. Over heel dit kwartje bekeken had de tegenstander in dit spelbeeld het betere van het spel zodat het scoreverloop ook heel billijk was. Het slot zou wel eens spannend kunnen worden maar hoe gaan we onze ploeg schikken??? Nathan wilde stoppen in doel en rusten/Mattias gaf aan niet meer te kunnen omdat hij te moe was en vroeg eveneens rust en zodoende zat ik met een serieus probleem. Hoe lossen we dit op? Daarom vroeg ik aan de tegenstander of hun medespeler echt niet meer wilde spelen zodat ik Kenan terug opnieuw kon overschakelen naar onze ploeg. En gelukkig daar was de oplossing deze jongen had terug zin en Nathan besloot dan ook maar het laatste kwartje in doel te staan. Het duurde wel 2 - 3 minuten voor alles geregeld was maar we konden voort.

Maar heel dit gedoe had toch wel zijn gevolgen op het veld door te schuiven stonden we echt niet goed en bovendien gingen we eventjes te gul worden voor onze tegenstander. Zo kregen we in 5 minuten 3 doelpunten tegen waaronder een doelpunt waarbij we op een hoekschop gewoon de bal aan de tegenstander geven die dan vrije baan had. Zo kwamen we gewoon niet uit toen zelfs de bal 1m voor doel was zodat het heel eenvoudig binnentrappen was. Kortom het draaide totaal niet en Herentals ging erop en erover tot 7 - 9 en de wedstrijd leek op dit moment echt gespeeld want er zat totaal geen linie meer in ons spel. Tot we toch terug wakker werden en 7 minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakten 8 - 9. Ik opteerde om alles op alles te spelen en Mathis kopje te zetten. Hij versierde een vrij trap die door Florian enig mooi de winkelhaak werd binnen getrapt, prachtig doelpunt. En plotseling begonnen we terug ook te voetballen 10 - 9 zelfs met nog 5 minuten op de klok. Het spel ging mooi op en af en 3 minuten voor tijd werd het opnieuw gelijk. Ik denk dat beide ploegen tevreden waren met dit gelijkspel, een wedstrijd die geen verliezer verdiende maar beide teams gingen ten volle voor de overwinning. Aan beide zijdes was er nog een heet standje maar tijdens de allerlaatste aanval kwam Florian plots in een vrije schietkans en met een droge knal legde hij de 11 - 10 eindcijfers vast. Meteen erna bij de aftrap werd er ook afgefloten.

Dit was een wedstrijd een dubbeltje op zijn kant. Grasheide had licht overwicht in kwartje 1 + 2. Herentals kwam iets sterker voor de dag in kwartje 3 doch het venijn zat in het laatste kwartje. Herentals nam hier de eerste 7 minuten voor zijn rekening en Grasheide de laatste 7. Over de hele match bekeken was een gelijkspel een correcte weergave de kansen aan beide zijdes waren gelijkwaardig, ik denk ook het balbezit. Het zat op het einde wat mee maar het siert onze jongens dat ze een dipje overwinnen om erna niet af te geven en zo toch nog de wedstrijd winnend weten af te sluiten.

Op verplaatsing in Herentals zal het zeker een zware dobber worden jongens dit was een ploegje van het niveau van Tongerlo/Putte.
We spelen nu de volgende weken tegen zowel de A als B ploeg van Herenthout.

Doelpunten : Alessio 1/Mathis 4/Florian 6