zaterdag 12 november 2016

SV GRASHEIDE - KFC HERSELT 6 - 6

Vandaag speelden we onze voorlaatste thuiswedstrijd. Herselt kwam op bezoek een ploeg waar we ginder vrij makkelijk van wonnen. Vandaag was het een zeer spannende wedstrijd waar Herselt in de laatste minuut de gelijkmaker kon optekenen.

Het diende wel gezegd dat Herselt beter voor de dag kwam vandaag, anderzijds kwam Grasheide ook wel wat gehavend voor de dag. We misten het loopvermogen van Alessio en Karl - Reinhard en bovendien misten we op het einde wat frisheid doordat Mathis en Florian al 30 minuten achter de kiezen hadden door met de U10 ploeg mee te spelen alsook lieten we de kansen liggen tijdens de eerste 2 kwartjes om een definitieve kloof te slaan.

Het was fris en handschoenen alsook warme kleren waren geen overbodige luxe. De wedstrijd begon vrij gelijkopgaand met halve kansen aan beide zijdes. Maar geleidelijk had Grasheide de bovenhand en Louis wist de score te openen door net voor de doelman tussen te komen en mooi binnen te trappen(knap doelpunt trouwens). Grasheide kreeg meerdere kansen om verder uit te lopen en Mathis deed dit ook na een mooie actie. 2 - 0 na 15 minuten voetbal.

Ook in kwartje 2 was het wedstrijdbeeld identiek Herselt kreeg enkel wat halve kansjes en Grasheide had het overwicht. Toen Florian een bal op de lat kegelde was Sieben goed gevolgd om de 3 - 0 tegen de netten te trappen. We misten in deze fase zowat kans om kans en dit zou ons achteraf zuur opbreken.

We gingen eventjes uitblazen wat me opviel was dat vele jongens het tijdens de rust te makkelijk opnamen. Ik waarschuwde hen er nog voor dat als we een tegendoelpunt zouden krijgen dit de tegenstander hoop zou geven. Tijdens de hele eerste helft gaven we bijna geen kansen weg, onze verdediging was steeds de baas over hun aanval en Nathan speelde ook heel goed mee. Maar een doelpunt zou hun vertrouwen kunnen geven en het was zaak om bij de les te blijven.

En waar ik voor gewaarschuwd had gebeurde. Herselt maakte een doelpunt en Grasheide begon te panikeren. In zowaar 6 minuten kregen we 3 doelpunten binnen zodat we opnieuw van nul konden beginnen. Dit door te ver van de man te spelen, geen concentratie en door gewoon geen duelkracht. Na dit derde doelpunt werden we toch terug wakker en Florian kon een mooie persoonlijke actie verzilveren door via de paal binnen te trappen.

Met een geringe voorsprong gingen we het laatste kwartje in maar net gestart was de gelijkmaker al een feit. Grasheide had toch terug een betere periode en met een doelpunt van Mathis en Florian leek de wedstrijd gespeeld. Maar tot 2 maal toe slikken we een gelijkaardig doelpunt doordat we hun staartje(een heel goed spelertje wel)gewoon de vrije baan geven zodat deze ofwel zelf kon scoren of de vrije man de pas kon geven. Tussen beide doelpunten in kregen we ook een open kans trouwens doordat ze risico's namen doch de bal wilde er soms echt niet in.

Al bij al wel een leuke wedstrijd dit is leuker als vorige keer als je met bijna 10 doelpunten verschil wint. Maar we misten zeker in de eerste helft teveel kansen. Tot 3 - 4 keer troffen we ook het doelhout.

Over de hele wedstrijd bekeken is dit wel één van onze mindere wedstrijden. Dit hoort er ook eens bij en gelijk spelen dit hadden we dit seizoen nog niet gehad.

Volgende week spelen we op het ongeslagen Heultje. Zij wonnen al hun wedstrijden en tegen deze tegenstander met ongeveer een 20 doelpunten verschil en spelen ook mee in de nieuwsblad cup beker. We zullen dus boven onszelf moeten uitstijgen volgende week.

Doelpunten Florian - Mathis 2/Sieben - Louis 1

Jurgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5- 2

SV GRASHEIDE - VC RIJMENAM 5 - 2 Voor de 4 de keer troffen we Rijmenam dit seizoen. Rijmenam beschikt maar over 9 spelers en tijdens de v...