SV GRASHEIDE - PERK(tornooiwinnaar) : 1 - 5
SV GRASHEIDE - HEINDONK : 2 - 0
SV GRASHEIDE - SK HEFFEN : 7 - 1
SV GRASHEIDE - KSK BORNEM : 3 - 4

Onder zomerse weersomstandigheden vond het tornooi op KSK Heffen plaats. 2 jaar geleden speelde ik hier een tornooi waar door de overvloedige regen alles voortijdig werd afgelast, van uitersten gesproken.

Net zoals vorige week speelden we als eerste tegen de uiteindelijke tornooi winnaar, alleen was dit nu Perk. Ze hebben meerdere ploegjes en een 22 tal spelertjes en hun trainer gaf me mee dat hij met zijn 3 sterren ploegje was gekomen. En zoals het hele seizoen waren onze eerste 10 minuten de minste van alles. Onze gebruikelijke diesel. Voor we het goed beseften stonden we 3 - 0 achter, we milderen tot 3 - 1 maar na 10 minuten stond er al 4 - 1 op het scorebord. In het tweede deel speelden we veel beter mee en kregen nog 2 mooie kansen. Perk scoorde nog 1 maal zodat er een 5 - 1 verlies op de tabellen stond.

Daarna troffen we VK Heindonk. Deze ploeg won met 3 - 4 van de thuisploeg Heffen maar het werd meteen duidelijk dat Grasheide toch het betere van het spel had. In de eerste 10 minuten wilde de bal er evenwel niet in. Maar Grasheide bleef drukken en in kwartje 2 konden we toch verdiend afstand nemen. 2 - 0 was al bij al zeker geen overdreven uitslag.

Perk won ook van Heindonk en Heffen, alhoewel beide ploegen het hen behoorlijk moeilijk maakten. Heindonk scoorde 3 keer tegen Perk en Heffen verloor met een klein verschil. Winnen of niet verliezen was dus de boodschap zodat we voor plaats 3 - 4 zouden strijden. Heffen kwam snel 0 - 1 voor maar daarna speelden we het beste van de hele namiddag. Mooie combinaties en Heffen dat achter een ongrijpbare bal holde. 7 - 1 na 20 minuten was het eindverdict.

Zodoende mochten we ons opmaken om tegen KSV Bornem te spelen. Ze hebben 2 provinciale ploegen en 1 gewestelijke, hun trainer sprak dat dit een mengeling was van de 3 ploegen. Maar op het veld nam Grasheide het initiatief en kwam dan ook op voorsprong. De wedstrijd ging mooi op en af en na de 1 - 2 achterstand viel opnieuw de  gelijkmaker en na de 2 - 3 achterstand kwamen we opnieuw langszij. De voorsprong werd afgekeurd doordat het doelpunt er kwam na indribbelen en niemand anders de bal had geraakt. Alhoewel de scheids dit niet wist maakte de trainer van Bornem hem hier terecht attent op. Bornem kwam opnieuw op voorsprong en net toen een speler van ons alleen voor doel kwam hoorde men het eindsignaal. Om eerlijk te zijn had dit de 4 - 4 perfect kunnen zijn.

Een 4 de plaats, Perk won van KSK Heist de finale. Onze reeks won trouwens(uitgezonderd wijzelf)alle wedstrijden tegen de tegenstanders van de andere poule. Net zoals vorige week zaten we toch in de sterkere poule.

Al bij al tevreden over onze wedstrijden uitgezonderd de eerste 10 minuten tegen Perk. Het voorstel kwam om de opwarming iets intensiever te doen want de eerste 10 - 15 minuten blijft toch onze zwakte. Volgend seizoen is dit zeker het proberen waard.