woensdag 9 januari 2019

KV BONHEIDEN - SV GRASHEIDE 3 - (0)(1)

De eerste wedstrijd van de terugronde en meteen een moeilijke verplaatsing naar Bonheiden. Het grote verschil tussen beide ploegen momenteel is de efficiëntie, Bonheiden is achteraan een moeilijk te ontwrichten geheel met een goede doelman en meer naar voren toe hebben ze enkele jongens met een individuele actie.

Maar iedereen die de wedstrijd zag kan het beamen, Grasheide was puur voetballend de betere ploeg. Er waren trouwens heel wat supporters van Grasheide, dikke merci hiervoor dat de (groot)ouders zo goed hun kinderen opvolgen, dit is een echte groep met wellicht één van de meeste supportersaantallen van de hele reeks.  Ook op het tornooi in Averbode waren we de betere ploeg in bijna elke wedstrijd alleen in de zone van de afwerking zijn we niet koelbloedig genoeg. Ik heb de 100% kansen vandaag bijgehouden en noteerde er voor Bonheiden 5 en voor Grasheide liefst 8.

Het veld zelf was moeilijk bespeelbaar, geen plassen of zo maar hobbelig en oneffen. De eerste helft speelden we eerder windop en licht bergop. Het eerste kwartje was vrij gelijkopgaand maar rond minuut 6 kreeg Bonheiden hun eerste goede kans, met een gelukje ging de bal niet over de lijn. Maar aan de overzijde kreeg Grasheide 3 minuten later een reuzekans toen we langs rechts alleen voor doel kwamen, helaas kraakten we ons schot. In minuut 17 toen we al overspeelden kwam Bonheiden op voorsprong toen een doeltrap werd onderschept en met een dubbele dribbel mooi werd afgewerkt. Een beetje jammer want we hadden de wedstrijd onder controle, alleen bij de uittrap zelf ook bewogen we te weinig.

In kwartje 2 had Grasheide duidelijk het betere van het spel, we combineerden aardig en tot 2 maal toe konden we langs links bijna alleen voor doel komen na een goede combinatie vooraf, de ene keer ging de bal voorlangs, de andere keer was hun sterk staartje(snel en stevig)er nog bij om met een ultieme tackle een doelpunt te voorkomen. Bonheiden kwam in dit kwartje niet aan een kans toe, opnieuw een tackle van een achterspeler redde de meubelen dit rekenen we dan nog niet bij de 100% doelkansen. Die kwam er even later wel maar schuin voor doel trapten we te hoog en onzuiver.

Met een 1 - 0 achterstand trokken we de kleedkamer in. Ik had er een goed gevoel bij, we combineerden aardig, trouwens Grasheide bouwde meermaals van achteren op, Bonheiden trapte telkens uit. Bonheiden kreeg in dit kwartje als eerste zijn 4de 100% kans, maar kort erna kreeg Grasheide weer al combinerend een 100% kans. Maar de grootste kans kwam iets later toen we met 2 tegen 1 alleen voor doel verschenen maar we vergaten dit uit te spelen. En 2 minuten later kregen we dan het deksel op de neus. 2 - 0 maar nog steeds had ik niet het gevoel dat de match afgelopen was.

In kwartje 4 hadden we een heel mooie driehoek in huis, opnieuw een grote kans kwam eruit. Maar op een stilstaande fase waar we wat kwetsbaar op zijn tegen een grotere tegenstander kwamen we 3 - 0 achter en was de match wel effectief gespeeld. Maar we bleven combineren en een prachtige redding van hun doelman voorkwam een treffer. Die treffer kwam er wel weliswaar had de scheids het lumineuze idee om net als we vanop 12 meter iemand vrij voor doel kregen om af te fluiten, die bal ging er dan wel in, al dan niet omdat de keeper al iets naar voren kwam, in ieder geval beloofde ik om dit doelpunt te valideren. Ik snap echt niet wie het in zijn hoofd haalt om net dan af te fluiten op een vrije schietkans 12 meter voor doel en dit na een slechte inspeelbal van de tegenstander zelf uit(echt te gek voor woorden).Zoals beloofd ging ik dit met de scheids bepraten, hij probeerde wel een uitleg te vinden(deze sloeg op het al dan niet veters knopen, maw hij probeerde er zich eerst nog uit te praten)))) doch hij excuseerde zich wel toch en kwamen we overeen dat dit doelpunt telde))).

Speelden we een goede wedstrijd : DUIDELIJK JA. Trouwens iedereen in de ploeg speelde meer dan degelijk, alleen maken we steeds zowat dezelfde foutjes. Die breken ons altijd zuur op. Uiteindelijk is de uitslag niet het belangrijkste als we die fouten eruit halen kan het niet anders dan dat we meer wedstrijden winnen. Als je alles bekijkt hebben we weinig kansen weggegeven, maar zoals gezegd de sterkte van Bonheiden is uit weinig kansen veel doelpunten te maken alsook achteraan 2 sterke laatste pionnen te hebben.

Ik heb er vandaag kort opgezeten om te vermijden dat we te slap begonnen zoals vorige week. We zaten 60 minuten goed in de match, werken aan het beter inspelen(soms te slordig), op stilstaande fases beter te praten en dat er goede afspraken worden gemaakt(bv groot bij groot)en vooral vooraan onze kansen afmaken. Eerlijksheidshalve dien ik hier wel bij te zeggen dat we enorm hard werken en hierdoor de frisheid voor doel ontbreekt. Maar als ik soms onze jongens de ballen op training er zo zie binnen trappen dan is het zuur dat we perfect uitcombineren en dan op open doelkansen toch niet scherp genoeg zijn. Op zich vind ik het spelbeeld veel belangrijker dan het resultaat bij opbouwen van achteren waarbij we doelpunt 1 slikken krijg je sowieso eens een doelpunt van tegen terwijl de tegenstander altijd uittrapt. Dit is inderdaad minder risicovol doch bij optie 1 uitvoetballen ga je later je vruchten uit halen.

Volgende week spelen we thuis tegen Rapid Leest A. een onbekende doch een sterk te verwachten tegenstander